Redactia.ro
Home » Știri » Bombă de 200 de kilograme descoperită pe un șantier din Ploiești. De când datează proiectilul

Bombă de 200 de kilograme descoperită pe un șantier din Ploiești. De când datează proiectilul

Bomba de 200 de kg descoperită pe un șantier din Ploiești.

Pe Bulevardul Republicii din Ploiești, pe un șantier muncitorii au descoperit o bombă de aviație de 200 kg. Aceștia au anunțat autoritățile care au trimis la fața locului o echipă specializată în intervenții pirotehnice.

Din cauza faptului că bomba nu poate fi detonată pe șantier, s-a solicitat un echipaj autorizat pentru ridicarea acesteia. Bomba ar fi putut face ravagii având în vedere faptul că șantierul se află la nu mai puțin de 100 de metri de un mare complex comercial.

De când datează bomba aeriană

Al doilea război mondial poate fi numit primul conflict militar în care avioanele militare au jucat un rol decisiv. Milioane de oameni au pierit în Al Doilea Război Mondial în urma bombardamentelor aeriene, iar oraşe întregi au fost distruse aproape complet. Peste 70 de milioane de oameni au murit în urma celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit datelor istorice, iar o mulţime de oraşe au fost aproape rase de pe faţa pământului, în urma bombardamentelor.

Și această bombă datează tot din cel de-al Doilea Război Mondial și cântărește aproximativ 200 kg. Greutatea sa o poate încadra într-una din bombele cu pereți groși și mai puțină muniție, dar asta nu semnifică că parametrul de acționare a acesteia nu poate fi unul care să cauzeze un dezastru.

Dezastrele cauzate de o bombă aeriană

Cu toții cunoaștem dezastrele pe care doar un simplu avion de pasageri l-a creat în anul 2001 în Statele Unite, în 10 secunde turnurile gemene s-au prăbușit și sute de oameni și-au pierdut șansa la viață. E greu de imaginat ce repercursiuni ar putea avea un proiectil care a fost creat fix pentru a cauza dezastre.

Eficiența așteptată a unei bombe aeriene este măsurată în volumul craterului, grosimea armelor pătrunse și numărul de centre de incendiu. Toți acești indicatori  sunt utilizați pentru a determina amploarea daunelor așteptate, care vor fi aplicate țintei.

O bombă de calibrul celei găsite în nordul Ploieștiului  poate cauza cratere în pământ la o adâncime de 3 m formând o pâlnie cu un diametru de 8,5 m.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: