Redactia.ro
Home » Știri » Boris Johnson vrea să evite o ”baie de sânge” în Ucraina. Ce sfat i-a oferit lui Vladimir Putin

Boris Johnson vrea să evite o ”baie de sânge” în Ucraina. Ce sfat i-a oferit lui Vladimir Putin

Boris Johnson vrea să evite o ”baie de sânge” în Ucraina. Premierul Marii Britanii vrea să evite un război între Ucraina si Rusia, motiv pentru care a declarat că o să aibă o convobire cu președintele rus, Vladimir Putin.

Boris Johnson vrea să evite o ”baie de sânge” în Ucraina. Ce sfat i-a oferit lui Vladimir Putin

Premierul britanic, Boris Johnson vrea să evite o vărsare de sânge în Ucraina, motiv pentru care a anunțat că vrea să îl sune pe Vladimir Putin, pentru a-l îndemna din nou să retragă trupele armate și să nu pornească un război. „Prim-ministrul este hotărât să accelereze eforturile diplomatice şi să consolideze descurajarea pentru a evita vărsarea de sânge în Europa. El va reitera, atunci când va discuta cu preşedintele Putin în această săptămână, necesitatea ca Rusia să facă un pas înapoi şi să se angajeze diplomatic„, a spus purtătoarea de cuvânt într-un comunicat.

De asemenea, șeful guvernului britanic vrea să meargă în regiune în zilele următoare. Statul rus a desfășurat zeci de mii de militari la frontierele Ucrainei în ultimele luni, stârnind teama în rândul populației. Cu toate că guvernul rus a negat orice plan de război, insista asupra unor garanții scrise pentru securitatea Rusiei, inclusiv promisiunea că Ucraina nu va adera la NATO. Johnson va anunța luni în Parlament o înăsprire a regimului său de sancțiuni pentru a permite Regatului Unit, acuza că închide ochii la afluxul de fonduri rusești pe teritoriul său.

Deputatul Tom Tugendhat, preşedintele Comisiei Afacerilor Externe din Parlament subliniează că amenințarea rusă nu e bazată doar pe armament, ci și pe ”bani lichizi”. În timp ce Moscova îşi arată muşchii în Ucraina, banii ruseşti ne otrăvesc în continuare malurile”, denunţă el. Fonduri plasate în ”conturi şi proprietăţi la Londra sunt folosite pentru a submina securtatea Regatului Unt”, avertizează acesta.

Șeful serviciilor de informații germane anunță că Rusia este pregătită să atace Ucraina

Șeful Serviciilor de informaţii germane (BND), Bruno Kahl, a anunțat că Moscova este pregătită să atace Ucraina, dar încă nu a luat această decizie. ″Cred că decizia de a ataca nu a fost luată deocamdată. Criza poate evolua în mii de feluri″⁣, a declarat Bruno Kahl . Acesta a refuzat să facă vreun comentariu legat de ce fel de sancțiuni ar trebui adoptate împotriva Rusiie în cazul unui atac. Președintele Putin urmează să se deplaseze la Beijing în luna februarie pentru convorbiri cu liderul chinez Xi Jinping, temele principale ce vor fi abordate fiind dialogul Rusiei cu NATO și SUA.

SUA și NATO au respins solicităile cheie ale Rusiei, cum ar fi oprirea extinderii NATO și o revenire la desfășurările sale militare frontierele din 1997, dând asigurări în același timp că vor discuta în mod serios cu Rusia în legătură cu temerile sale privind securitatea. Consultările dintre Rusia și Washington începute pe 10 ianuarie asupra acestor solicitări nu au condus la o înțelegere, în timp ce oficialii occidentali au calificat drept inacceptatbile cererile Rusiei, pe care au amenințat-o cu sancțiuni dure dacă atacă Ucraina. La ora actuală, Moscova şi Minskul se pregătesc de organizarea unor exerciţii militare comune în Belarus, la nord de Ucraina, luna viitoare. “Deci, va fi un război sau nu? Da, va fi. Dar numai în două cazuri: dacă se comite o agresiune directă împotriva Belarusului şi dacă aliatul nostru – Federaţia Rusă – este atacat direct”, a declarat Lukaşenko, președintele Ucrainiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: