Redactia.ro
Home » Știri » Brancardierul de la “Victor Babeş” care a detubat din greșeală o pacientă internată la ATI, plasat în arest la domiciliu

Brancardierul de la “Victor Babeş” care a detubat din greșeală o pacientă internată la ATI, plasat în arest la domiciliu

Brancardierul de la Spitalul “Victor Babeş” din Capitală, acuzat de decesul ueni paciente pe care ar fi detubat-o din greșeală, a primit mandat de arestare la domiciliu,a  decis sâmbătă judecătoria Sectorului 3. 

 

Brancardierul de la “Victor Babeş”, plasat în arest la domiciliu

Brancardierul de la “Victor Babeş”, acuzat că a detubat din greșeală o pacientă cu COVID-19 internată la ATI, a fost plasat în arest la domiciliu, potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 3.

Pacienta detubată, aflată în stare gravă, a murit la scurt timp după ce a fost deconectată de la aparate de brancardier.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 3 au respins ca fiind neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul București de luare a măsurii arestării preventive. Astfel, au dispus, în schimb, măsura arestării la domiciliu față de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile. Însă, decizia nu este definitivă. și poate fi contestată atât de procurori, cât și de brancardier.

Respinge ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Popescu Cristian. (…) Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 12.12.2020 şi până la 10.01.2021, inclusiv. Desemnează ca organ de supraveghere a inculpatului Secţia 16 Poliţie, în circumscripţia căreia inculpatul îşi are locuinţa, care va urmări respectarea măsurii şi a obligaţiilor impuse inculpatului”, scrie în decizia postată pe portalul instanțelor de judecată, potrivit Agerpres. 

Pe lângă interdicția de a părăsi domiciliu, bărbatului i s-a interzis să ia legătura cu mai mulți martori din acest dosar.

Brancardierul a fost reținut, vineri, de procurori, fiind acuzat de ucidere din culpă. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a intrat în salonul ATI înaintea colegilor și a confundat pacienta cu una decedată care trebuia să fie transportată și i-a scos astfel sonda de intubare.

La data de 11.12.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, brancardier în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Procurorii au precizat că, în data de 10.12. 2020, ora 15.30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, printre care și inculpatul, precum și o infirmieră.

Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecţie, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aştepta pe ceilalţi şi, confundând cele două paciente, şi-a depăşit atribuţiile de serviciu şi a scos sonda de intubare de la pacienta în viaţă, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertaţi. Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive”, au mai specificat procurorii.

Conducerea Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală a anunțat că a demarat, în paralel, o anchetă administrativă, care are în vedere verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea respectării unor astfel de incidente.

Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’ a sesizat organele competente, respectiv Parchetul şi Poliţia, care au declanşat imediat o anchetă, circumstanţele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate”, a declarat unitatea medicală.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: