Redactia.ro
Home » Știri » A murit marele actor Costel Constantin

A murit marele actor Costel Constantin

GALERIE FOTO (5)

Este mare  doliu în lumea teatrului și a filmului românesc! Marele actor Costel Constantin s-a stins din viață în urmă cu puțin timp, la vârsta de 81 de ani. 

De-a lungul decadelor, actorul a reușit să creeze o legătură profundă cu publicul său. Interpretările sale autentice și emoționante au atras aprecieri unanime, atât din partea publicului, cât și a criticilor. Fiecare reprezentație a fost o demonstrație a angajamentului său față de arta teatrală și a dorinței de a oferi performanțe de neuitat.

A murit marele actor Costel Constantin

Vestea dură a fost făcută publică de către apropiați. Până în aceste momente nu se cunosc cauzele exacte ale decesului marelui actor care a cucerit inimile tuturor românilor. Prietenii actorului de film și teatru susțin că acesta nu suferea din cauza problemelor de sănătate.

”Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena. Eu cred că există marile iubiri, pentru că după moartea soției lui, Mihaela, în urmă cu doi ani, probabil că i-a fost foarte greu și nu a mai rezistat. Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide. Deși avea copii, avea nepoți, îi simțea lipsa, pentru că era o poveste de dragoste extraordinară.

Cred că sunt șocată mai ales pentru că nu avea probleme de sănătate și juca încă, avea ”Omul care a văzut moartea” la Teatrul Național, unde mergea și juca o dată sau de două ori pe lună. Dar probabil, fiind foarte discret, nu a spus cât de greu îi este.

Ieri i-am spus la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena, și am avut o conversație de suflet. Și culmea, pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o dimineață. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet…

Repet, nu îmi vine să cred! Din păcate ne mor marii artiști și rămânem fără marile valori”, a povestit Ioana Mandache la Antena 3 CNN.

”Să te odihnească Dumnezeu, prietenul nostru bun. Te-ai dus la ceruri să te întâlnești cu Mihaela și tata! S-a dus și Costel Constantin, Ștefan cel Mare din Apus de soare, poate ultimul din generația de aur a marilor actori! Sunteți acum toți, acolo, Undeva, și, poate puneți și de-o piesă de teatru. Adio, bun prieten! Și regret că aseară nu ți-am răspuns la mesaj…”, a scris Alexandra Săraru.

Viața și cariera actorului Costel Constantin

Pe 20 octombrie 1942, în Galați, s-a născut unul dintre cei mai talentați și apreciați actori ai teatrului românesc. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, clasa profesorului Beate Fredanov, în 1964, acest actor și-a început cariera teatrală la Teatrul Național din Iași, unde a activat până în 1969. Debutul său a fost marcat de rolul Călugărului tânăr în piesa „Beckett” de Jean Anouilh, regizată de Sorana Coroamă-Stanca.

După absolvirea liceului „Mihail Kogălniceanu” din Galați, unde a fost membru al trupei de teatru a școlii, actorul a fost influențat de unchiul său, Damian Bozianu, un actor renumit în Galați. Această influență l-a determinat să urmeze o carieră în actorie, fiind acceptat din prima încercare la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Sub mentoratul marelui actor Ion Finteșteanu, și-a dezvoltat abilitățile și pasiunea pentru teatru.

În 1969, talentul său a fost remarcat de actorul Radu Beligan, pe atunci director al Teatrului Național București. Invitat să se alăture prestigiosului teatru din capitală, actorul a debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, interpretând rolul lui Nick din „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee. Aceasta a marcat începutul unei cariere impresionante, cu numeroase roluri principale în piese clasice și contemporane.

Pe parcursul carierei sale la Teatrul Național București, actorul a interpretat o varietate de roluri, demonstrând o versatilitate și un talent remarcabile. Printre cele mai notabile roluri se numără cele din „Regele Lear” de William Shakespeare, „Năpasta” și „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Alexandru Lăpușneanu” de Virgil Stoenescu și „Apus de soare” de Barbu Ștefănescu Delavrancea. Fiecare interpretare a fost caracterizată de profunzime și autenticitate, captivând publicul și criticii deopotrivă.

Știre în curs de actualizare….

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: