Redactia.ro
Home » Știri » BREAKING NEWS! Explozie de proporții în Călimănești. S-a activat planul roșu de intervenție | VIDEO

BREAKING NEWS! Explozie de proporții în Călimănești. S-a activat planul roșu de intervenție | VIDEO

Tragedia care a avut loc în localitatea Călimănești, județul Vrancea, a lăsat în urma sa o amprentă profundă în inimile comunității locale și în conștiința publică. În cursul nopții de miercuri spre joi, un incident grav a avut loc la o magistrală de gaz, începând cu o explozie puternică, urmată de un incendiu devastator. Impactul acestei tragedii a fost imediat resimțit în întreaga regiune.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, Florin Olaru, a adus la cunoștința opiniei publice că la ora 01:30 a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție, marcând astfel gravitatea situației. Eforturile imediate de a stinge incendiul și de a salva potențiale victime au mobilizat un impresionant număr de resurse umane și tehnice.

Explozie de proporții la Călimănești

La locul tragediei au intervenit pompierii de la Secția de Pompieri Adjud, Staţia de Pompieri Panciu și Detaşamentul de Pompieri Focşani, fiecare cu autospecialele lor echipate pentru stingerea incendiilor cu apă și spumă. Alături de aceștia, au fost mobilizate patru ambulanțe SMURD și mai multe alte ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea pentru a oferi asistență medicală victimelor. Focul a fost în cele din urmă lichidat după un efort titanic de aproximativ trei ore, dar intervenția continuă pentru a răci utilajele afectate de flăcări și pentru a preveni orice reluare a incendiului.

Într-o măsură de precauție și pentru a asigura siguranța publică, autoritățile au decis să închidă traficul rutier pe DN2 E85 pe o distanță de aproximativ 2 kilometri într-un sens. De asemenea, un mesaj RO-Alert a fost emis pentru a avertiza cetățenii cu privire la degajările masive de fum care s-au produs în urma incendiului. Transgaz a informat, de asemenea, că alimentarea cu gaz va fi întreruptă temporar în localitățile Focşani, Adjud și Odobeşti până la stingerea incendiului.

„La faţa locului s-au deplasat şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple, din cadrul ISU Anghel Saligny a judeţului Vrancea şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă”, a declarat Florin Olaru, de la ISU Vrancea.

Patru persoane decedate în explozia de la Călimănești

Bilanțul tragic al acestui incident este profund îngrijorător. Până în acest moment, se știe că cinci persoane au fost rănite și transportate la spital, însă detalii cu privire la starea lor nu au fost încă dezvăluite. Din păcate, patru persoane au fost descoperite carbonizate, acestea fiind membri ai echipei de lucru care efectua lucrări la autostradă.

Cu privire la starea victimelor, echipajele medicale au intervenit prompt pentru a le acorda îngrijiri medicale de urgență. Cinci victime ale incendiului s-au prezentat la Centrul de Primiri Urgențe (CPU) Adjud, unde personalul medical a acordat asistența necesară. Trei dintre aceste victime au fost ulterior internate în Spitalul Municipal Adjud pentru tratament continuu.

În cazul celorlalte două victime, situația a fost mai delicată din cauza gradului extins de arsuri. Pentru a le oferi tratamentul adecvat, a fost solicitat transferul lor către Aeroportul Bacău, cu sprijinul echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea de urgență tip C2.

Prima victimă, un bărbat în vârstă de 61 de ani, cu arsuri pe 65% din suprafața corpului, a fost transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Bagdasar Arseni din București. A doua victimă, un bărbat de 53 de ani cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost, de asemenea, transferată la Spitalul Floreasca din București cu ajutorul aceluiași elicopter SMURD.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: