Redactia.ro
Home » Știri » BREAKING NEWS! Incendiu de proporții la Ferma Dacilor din Tohani. 6 persoane au murit, 2 încă sunt date dispărute

BREAKING NEWS! Incendiu de proporții la Ferma Dacilor din Tohani. 6 persoane au murit, 2 încă sunt date dispărute

GALERIE FOTO (4) Un junior de la CSA Steaua și unul de la New Stars au murit în incendiul de la Ferma Dacilor. În ce stare se află fratele geamăn al stelistului care a fost salvat de tatăl lor din flăcări înainte să piară?

Marți dimineața, un incendiu devastator a izbucnit la Ferma Dacilor din comuna Gura Vadului, satul Tohani, situată în județul Prahova. În momentul declanșării evenimentului tragic, în pensiunea afectată se aflau mai mulți turiști, transformând situația într-o urgență majoră.

La scurt timp după producerea incendiului, Planul Roșu de intervenție a fost activat în jurul orei 6:30, aducând la fața locului un impresionant dispozitiv de intervenție format din 14 autospeciale de pompieri și 7 ambulanțe.

UPDATE 12:43 – Incendiul a fost lichidat, se continuă acțiunea de căutare a celorlalte persoane surprinse.

 UPDATE 12:24 – A fost găsită și cea de-a 6-a victimă, carbonizată. Momentan nu se știe dacă e vorba despre un copil sau adult. Mai sunt date dispărute doar 2 persoane.

UPDATE 12:09 – A fost extrasă a cincea victimă carbonizată (adult).

UPDATE 11:35 – A fost extrasă a patra victimă carbonizată (1 adult).

UPDATE 10:40 – Prefectul județului: „Se pare că erau patru turiști, restul, prieteni ai patronului pensiunii. Este vorba despre o pensiune parter + mansarda din lemn, pe o suprafață aproximativă de 1.000 de metri pătrați. Cei de la parter s-au autoevacuat, însă cei de la mansardă nu au mai apucat să se autoevacueze. ”

UPDATE 10:30 – Pompierii au extras și a treia victimă din incendiu. Este vorba despre un adult care a fost găsit carbonizat.

UPDATE 10:20 – Potrivit ultimelor declarații făcute de reprezentanții ISU, pensiunea Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu și a funcționat în ilegalitate în ultima perioadă.

UPDATE 10:10 – În urma ultimelor informații s-a stabilit că în pensiune erau cazate 22 de persoane, dintre care 12 persoane s-au autoevacuat, 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore, 2 victime au fost extrase decedate și 6 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

UPDATE 10:00 – Potrivit unor surse din interiorul anchetei, fiul lui Cornel Dinicu, patronul pensiunii, s-ar afla printre victimele incendiului. Până în acest moment nu se cunosc alte detalii concrete.

UPDATE 09:40 – În urmă cu puțin timp, a fost extrasă o altă victimă carbonizată (1 adult).

Incendiu de proporții în Prahova

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a adus la cunoștința opiniei publice că incendiul a cuprins întreaga structură a pensiunii. Clădirea, compusă din parter și etaj, avea un total de unsprezece camere, cinci la parter și șase la etaj, toate ocupate în momentul izbucnirii incendiului. Două persoane, o femeie în vârstă de 48 de ani și un adolescent de 16 ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a tragediei.

Imobilul, construit în întregime din lemn, a fost cuprins complet de flăcări, ceea ce a complicat eforturile de intervenție ale echipajelor de pompieri. Prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, a declarat pentru News.ro că persoanele aflate la parter au fost evacuate, dar nu există informații privind starea celor cazate la etajul superior al pensiunii.


Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au informat că există informații conform cărora opt persoane sunt dispărute în urma incendiului. Cu toate acestea, nu s-au putut obține date precise privind numărul exact de turiști cazați la momentul producerii tragediei, deoarece niciun reprezentant al unității de cazare nu a putut oferi autorităților astfel de informații.

„În această dimineață, în localitatea Tohani s-a produs un incendiu la un operator economic cu funcțiuni de cazare și restaurant.

Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

Până la acest moment, 2 persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp.”, se arată în comunicatul făcut public în urmă cu puțin timp.

Un minor și-a pierdut viața, iar șapte persoane sunt încă dispărute

Un minor a fost găsit decedat, carbonizat, de pompierii care au intervenit în forță pentru a stinge flăcările și pentru a-i salva pe cei care nu au reușit să iasă la timp. Într-o evoluție ulterioară a situației, se confirmă că alte șapte persoane sunt încă date dispărute, printre acestea numărându-se doi minori și cinci adulți, conform informațiilor transmise de Observatorul Prahovean. Impactul tragic al incendiului la Ferma Dacilor ridică numeroase întrebări cu privire la securitatea în unitățile de cazare și subliniază importanța măsurilor de precauție și de pregătire în fața astfel de evenimente.

Autoritățile locale și naționale desfășoară acum eforturi susținute pentru identificarea și salvarea victimelor, precum și pentru stabilirea cauzelor exacte ale incendiului. Este un moment dificil pentru comunitatea locală și pentru cei implicați, iar gândurile noastre se îndreaptă către toți cei afectați de această tragedie.

Știre în curs de actualizare…

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: