Redactia.ro
Home » Știri » BREAKING NEWS. Noi Atacuri în Sri Lanka. Bilanţul a crescut la 359 de morţi

BREAKING NEWS. Noi Atacuri în Sri Lanka. Bilanţul a crescut la 359 de morţi

BREAKING NEWS. Noi Atacuri în Sri Lanka. Bilanţul a crescut la 359 de morţi.

BREAKING NEWS. Atacuri în Sri Lanka. Continuă să crească bilanţul atentatului din Sri Lanka. Poliţia din Sri Lanka a anunţat miercuri că a procedat la o explozie controlată a unui scuter suspect parcat în apropiere de popularul cinematograf Savoy din capitala ţării, Colombo. În vehicul nu erau explozibili.

BREAKING NEWS. Atacuri în Sri Lanka. Măsura poliţiei survine în contextul atentatelor sinucigaşe care au avut loc duminică în biserici. Acestea se aflau în orașele Negombo, Batticaloa şi Colombo şi în trei hoteluri de cinci stele din capitala srilankeză. Atacurile au fost revendicate de gruparea Stat Islamic (SI).

Citește și: Atac terorist în Sri Lanka. Bilanțul victimelor este îngrijorător

Potrivit unui nou bilanţ difuzat de poliţie şi citat de DPA, numărul morţilor a ajuns la 359.

Mulţi dintre răniţi au decedat ca urmare a rănilor. Alţi peste 400 de răniţi se află în continuare în spital, dintre care unii în stare critică.

Ministerul de Externe srilankez a indicat că 34 de străini au fost identificaţi printre cei ucişi, iar alţi 14 sunt încă necunoscuţi.

BREAKING NEWS. Atacuri în Sri Lanka. Miercuri, urmează să aibă loc, în condiţii stricte de securitate, funeraliile multora dintre cei care şi-au pierdut viaţa din cauza atentatelor.

Conform poliţiei, alte 18 persoane au fost arestate între timp noaptea trecută în legătură cu atacurile sângeroase, sporind la 60 numărul total al celor reţinuţi.

Aproape 360 de oameni au fost ucişi în explozii simultane la biserici şi hoteluri din Sri Lanka şi alte sute au fost răniţi.

Atacurile coordonate au avut loc duminică dimineaţă şi au şocat întreaga comunitate internaţională.

Potrivit relatărilor din mass-media, au fost opt explozii în total, inclusiv în biserici din Negombo şi Kochchikade în vestul ţării, şi Batticaloa în est. Trei hoteluri de lux din capitala Colombo au fost şi ele ţinte. Guvernul srilankez a declarat stare de asediu pe termen nedefinit şi a blocat reţelele de socializare precum Facebook şi WhatsApp, pentru a evita răspândirea zvonurilor care ar putea duce la violenţe intercomunale, ca cele care au avut loc în martie 2018, atunci când mulţimi budiste au atacat moschei, magazine şi case musulmane, potrivit Foreign Policy.

O grupare islamistă locală intitulată „National Thowheed Jamaat“ (NTJ) se află în spatele atacurilor sinucigaşe. Acestea au fost comise duminică în Sri Lanka şi soldate cu cel puţin 290 de morţi şi 500 de răniţi, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Rajitha Senaratne, la acea vreme, într-un briefing de presă.

Conform purtătorului de cuvânt, autorităţile investighează pentru a identifica eventuale legături ale mişcării islamiste cu grupări din afara ţării. În urmă cu zece zile, NJT făcuse obiectul unei alerte difuzate serviciilor de poliţie şi care avertiza că mişcarea pregătea atentate împotriva unor biserici şi a ambasadei Indiei la Colombo.

Mişcarea, despre care există puţine informaţii, s-a făcut cunoscută anul trecut în legătură cu acte de vandalise. Acestea au fost comise asupra unor statui budiste. Purtătorul de cuvânt Rajitha Senaratne a declarat că un poliţist de rang înalt a făcut să circule un raport despre posibile atacuri. Informaţia nu a fost comunicată premierului Ranil Wickremesinghe sau miniştrilor cabinetului. Ministru al apărării este preşedintele Maithripala Sirisena. În subordinea lui se află şi forţele de poliţie. Maithripala Sirisena este membru al unui alt partid politic decât premierul Wickremsinghe. Cei doi se află într-o coaliţie dificilă de guvernare. Preşedintele l-a demis în mod neaşteptat pe premier în octombrie. Wickremsinghe a fost repus în funcţie, printr-o decizie a justiţiei, după 52 de zile de criză politică.

Citește și: Atac armat Olanda – 18 martie 2019

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: