Redactia.ro
Home » Știri » BREAKING NEWS! O dronă a căzut în România, după un atac la granița cu Ucraina

BREAKING NEWS! O dronă a căzut în România, după un atac la granița cu Ucraina

Ministerul Apărării Naționale confirmă prăbușirea unei drone pe solul românesc, ca rezultat al unui atac efectuat de Rusia asupra infrastructurii portuare din Ucraina, în noaptea de miercuri spre joi.

O dronă a căzut în România, după un atac la graniță cu Ucraina

Conform informațiilor oferite de Antena 3 CNN, la 00.30, forțele de frontieră au detectat un incendiu pe teren românesc.

Ulterior, în jurul orei 02:00, în Ceatalchioi, într-o zonă neinhabitată, a fost identificat un crater având adâncimea de aproximativ 1,5 metri și un diametru de 4 metri, în care s-a găsit fibră de carbon încă fumegând.

Reprezentanții ucraineni au confirmat prăbușirea unei drone în România, ca rezultat al atacului petrecut în noaptea dintre 11 și 12 octombrie, având loc în apropierea km 95 al fluviului Dunărea.

Ministerul Apărării Naționale a emis un comunicat care coroborează informația și furnizează detalii suplimentare.

Miercuri, 11 octombrie, forțele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat în timp real situația aeriană în zonele de responsabilitate. Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie.

În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru. Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor, conform procedurilor.

Forțele MApN vor continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.

Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: