Redactia.ro
Home » Știri » S-a dat din nou alarma în Iran! Peste 81 de persoane și-au pierdut viața în urma unor explozii! Imagini cutremurătoare

S-a dat din nou alarma în Iran! Peste 81 de persoane și-au pierdut viața în urma unor explozii! Imagini cutremurătoare

GALERIE FOTO (2)

Tragedia recentă din apropierea mormântului generalului Gărzii Revoluționare iraniene Qasem Soleimani a șocat lumea, marcând a patra comemorare a asasinării sale. Cel puțin 81 de persoane au pierit, iar alte peste 171 au fost rănite în urma a două explozii survenite în timpul unei ceremonii desfășurate în apropierea moscheei Saheb al-Zaman din orașul Kerman, locul de veci al fostului comandant al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice.

Potrivit informațiilor furnizate de presa de stat, radiodifuzorul de stat Irib a confirmat că exploziile au fost cauzate de bombe, iar șeful serviciilor de urgență din provincia Kerman a confirmat acest fapt. Un oficial iranian a caracterizat aceste explozii drept „atacuri teroriste”, subliniind gravitatea evenimentelor care au avut loc în timpul ceremoniei de comemorare.

UPDATE 16.08 – Numărul morților a crescut. 81 de persoane și-au pierdut viața.

UPDATE 15:47 – Au apărut ultimele imagini din Iran:


UPDATE 15:36 – Primele informații arată faptul că cele două bombe au fost detonate de la distanță. Muniția a fost plasată la intrarea în mausoleul în care cetățenii au mers pentru comemorare.

UPDATE 15:25 – Presa străină anunță că s-a ajuns la numărul de 73 de morți și 171 de răniți.

UPDATE 15:15 – potrivit presei irainiene, peste 70 de persoane și-au pierdut viața.

Peste 50 de persoane și-au pierdut viața

Incidentul tragic survine la doar o zi după explozia în care a murit Saleh al-Arouri, numărul doi al biroului politic al organizației Hamas, în Beirut. Aceste evenimente tragice au generat îngrijorare și neliniște la nivel internațional, accentuând fragilitatea situației din Orientul Mijlociu.

Imaginile postate pe rețelele sociale au relevat scene cutremurătoare, cu mai multe cadavre răspândite în jurul mormântului. Sute de oameni participau la ceremonia de comemorare a generalului Soleimani, considerat o figură extrem de influentă în Iran, al doilea doar după Liderul Suprem, ayatollahul Ali Khamenei. Asasinatul lui Soleimani într-un atac cu dronă americană în 2020 a generat tensiuni semnificative între Statele Unite și Iran.

Autoritățile iraniene au luat măsuri urgente

La momentul asasinatului, președintele american de atunci, Donald Trump, ordonase atacul, descriindu-l pe Soleimani drept „teroristul numărul unu din lume”. Aceasta a fost o acțiune care a stârnit critici și a amplificat tensiunile geopolitice deja existente în regiune. Cu toate acestea, exploziile recente la mormântul lui Soleimani au ridicat întrebări cu privire la securitatea și stabilitatea în Iran și în întregul Orient Mijlociu.


Autoritățile iraniene au luat măsuri urgente, inclusiv solicitarea arestării preventive pentru cei responsabili de organizarea acestor atacuri teroriste. Cu toate acestea, situația rămâne fluidă, iar lumea așteaptă detalii suplimentare privind investigația și eventualele revendicări ale acestor acte de violență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: