Redactia.ro
Home » Știri » Brexit. Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord

Brexit. Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord

brexit

Brexit. Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord, a anunțat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Acolo unde există voință, există o înțelegere – avem una! Este un acord echitabil și echilibrat pentru UE și Marea Britanie și atestă angajamentul nostru de a găsi soluții. Recomand Consiliului Uniunii Europene să susțină această înțelegere”, a scris Jean-Claude Juncker joi pe Twitter.

Și premierul britanic Boris Johnson a postat un mesaj pe Twitter prin care anunță încheierea acordului.
„Avem un acord nou, prin care preluăm controlul – acum Parlamentul ar trebui să finalizeze sâmbătă Brexit-ul, astfel încât să putem trece la alte priorităţi, cum ar fi nivelul de trai, NHS, criminalitatea şi mediul nostru”, afirmă premierul britanic într-un mesaj pe Twitter.

Ce trebuie să știe românii din Marea Britanie înainte de Brexit

Acordul a fost încheiat între Uniunea Europeană și Marea Britanie înaintea întâlnirii dintre liderii europeni de la Bruxelles. Cele două părți lucrează acum la întocmirea documentului oficial al acordului, dar încă este necesară aprobarea celor două parlamente: britanic și european.

Marea Britanie ar urma să se retragă din UE pe 31 octombrie, scrie digi24.ro.

Ce se va întâmpla cu românii din Regatul Unit după Brexit

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, precizează că de la data Brexitului cetățenii români vor putea, ca și până acum, să intre și să iasă din Marea Britanie pe baza cărții de identitate sau a pașaportului, fără să aibă nevoie de viză. Totuși, acest lucru este valabil doar pentru cei care vor face vizite scurte care să nu depășească perioade mai mari de 3 luni.

„Precizări pentru românii îngrijorați cu privire la efectele #BREXIT: Încetarea liberei circulații nu înseamnă că cetățenii români nu vor mai putea intra în Marea Britanie. De la data Brexit-ului, cetățenii români vor putea, ca și până acum, să intre și să iasă din Marea Britanie pe baza cărții de identitate sau a pașaportului, fără să aibă nevoie de viză. Acest lucru va fi valabil însă doar pentru vizite scurte și cetățenii români vor putea rămâne în Marea Britanie pentru o perioadă de până la trei luni.”, a scris Dan Mihalache, pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: