Redactia.ro
Home » Știri » Angela Merkel, noi declarații despre Brexit

Angela Merkel, noi declarații despre Brexit

Angela Merkel, noi declarații despre Brexit

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a declarat că că nu a oferit Marii Britanii 30 de zile pentru a găsi o soluţie pentru problema de la graniţa irlandeză. Ea a spus ca cele 30 de zile au fost oferite pentru a scoate în evidență faptul ca timpul până la ieșirea Marii Britanii din UE este foarte scurt.

„Am spus că ceea ce poate fi îndeplinit în doi sau trei ani poate fi îndeplinit şi în 30 de zile. Mai bine spus, ar putea fi îndeplinit până la data de 31 octombrie”, a declarat Angela Merkel.

„Nu este vorba de 30 de zile. Cele 30 de zile erau un exemplu pentru a evidenţia timpul scurt, deoarece Marea. Britanie doreşte să iasă din UE în data de 31 octombrie”. A adăugat cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel sugerase, cu ocazia întrevederii cu Boris Joshnson, că s-ar putea încerca găsirea unei soluţii pentru frontiera irlandeză. Această soluție urmând să fie găsită în termen de 30 de zile.

„Am spus că cel mai probabil vom găsi o soluţie în doi ani. Dar am putea găsi una şi în 30 de zile, de ce nu?”, a transmis Angela Merkel.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că problema graniţei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord trebuie rezolvată. Aceasta pentru a putea accepta Acordul Brexit negociat de predecesorul său, Theresa May.

Citește și: Gigi Becali a decis! Bogdan Argeș Vintilă e noul antrenor!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: