Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bulgaria – 3 stațiuni pentru vacanța ta – Duni, Obzor, Constantin și Elena

Bulgaria – 3 stațiuni pentru vacanța ta – Duni, Obzor, Constantin și Elena

Bulgaria - 3 stațiuni pentru vacanța ta - Duni, Obzor, Constantin și Elena

Știm cu toții că Bulgaria este una dintre destinațiile preferate de către români. Asta deoarece este aproape de casă, are prețuri rezonabile și oferă condiții bune.

Chiar dacă nu ți-ai petrecut încă concediul in Bulgaria, cu siguranță ai auzit de câteva stațiuni bulgărești pe care le vizitează majoritatea celor care aleg să parcurgă distanța până acolo.

Contrar aparențelor, stațiunile de pe litoralul bulgăresc nu se rezumă doar la Sunny Beach sau Nisipurile de Aur. Poți găsi acolo și alte locuri în care să îți petreci vacanța de vară și să te bucuri de soare și de un raport calitate-preț bun, caracteristic Bulgariei.

Iată 3 stațiuni pe care merită să le iei în calcul pentru următoarea ta vacanță în Bulgaria.

  1. Duni

Aflată la 7 km de Sozopol, stațiunea Duni din Bulgaria a fost construită la finalul anilor 1980 de către o echipă de austrieci, în baza planurilor create în Bulgaria. Duni a fost o stațiune de lux, cu circuit închis la început și servicii de înaltă calitate.

Plaja de aici are o lungime de 4-5 kilometri și e preferată de către cei care iubesc windsurfing-ul sau alte tipuri de sporturi nautice care se pot practica în portul din Duni. Este o plajă cu nisip fin și intrare lină în mare.

Stațiune se află cam la 6 ore distanță cu mașina din București, ceea ce înseamnă că și familiile cu copii se pot aventura într-o excursie cu mașina până acolo.

Ai la dispoziție o mulțime de activități, astfel încât niciun membru al familiei să nu se plictisească.

  1. Obzor

Dacă de Duni poate nu ai auzit până acum, deși e o stațiune destul de populară, cu siguranță ai auzit de stațiunea Obzor din Bulgaria. Deși e o stațiune destul de mică, este una foarte apreciată de către vizitatorii săi.

Unul dintre motivele pentru care o vacanta in Obzor este preferată de turiști poate fi combinația impresionantă dintre zona de pădure și cea de plajă. Este o experiență inedită să ai, pe de o parte aerul curat al pădurii, iar de cealaltă parte briza mării.

Cei 8 kilometri de plajă pot fi un alt motiv foarte bun pentru care turiștii aleg o vacanță în Obzor.

Stațiunea este preferată de familiile cu copii, dar și de către cupluri care sunt în căutarea unei vacanțe liniștite, într-o zonă romantică și deosebită.

Dacă ajungi în Obzor, îți recomandăm să încerci neapărat vinurile locale, la unul dintre restaurantele intime, cu specific pescăresc.

  1. Constantin și Elena

Este o stațiune cu peste 100 de ani vechime, care a fost inițial un centru balneoclimateric. Este cea mai veche de pe litoralul bulgăresc, iar în prezent este căutată de către cei care își doresc baleno-terapie.

Un alt aspect deosebit în stațiunea Sf. Constantin și Elena o reprezintă izvoarele termale pe care le găsești chiar și pe plajă, în timp ce te plimbi prin nisipul fin.

Majoritatea turiștilor care vin acolo sunt familii sau persoane în căutare de relaxare. De altfel stațiunea este renumită pentru atmosfera liniștită și intimă.

Bineînțeles că tot acolo poți vizita mănăstirea Constantin și Elena, construită în secolul al VIII-lea, căreia i se datorează și numele stațiunii.

Care dintre cele 3 stațiuni ți se pare mai atrăgătoare?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: