Redactia.ro
Home » Știri » Bunica Maria trăieşte de pe o zi pe alta dintr-o pensie de 95 de lei pe lună. Femeia de 85 de ani plânge când cineva îi trece pragul bordeiului

Bunica Maria trăieşte de pe o zi pe alta dintr-o pensie de 95 de lei pe lună. Femeia de 85 de ani plânge când cineva îi trece pragul bordeiului

GALERIE FOTO (5) Bunica Maria trăieşte de pe o zi pe alta dintr-o pensie de 95 de lei pe lună
Bunica Maria trăieşte de pe o zi pe alta dintr-o pensie de 95 de lei pe lună. Iată detaliile!

Bunica Maria trăieşte de pe o zi pe alta dintr-o pensie de 95 de lei pe lună

Bunica Maria în vârstă de 85 de ani trăieștede pe o zi pe alta dintr-o pensie de 95 de lei. Aceasta locuiește în localitatea Scheiul de Sus, din comuna Hulubești, județul Dâmbovița, iar tragicul caz al acesteia a fost descoperit de fondatorul Asociației „Marius și Prietenii”, Marius Simonică, cel care a decis să îi ofere ajutor și să expună această situație de neconceput, potrivit adevarul.ro.

Din pensia pe care o primește, bunica Maria trebuie să își asigure hrana, dar și tratamentul medical pentru afecțiunile pe care le are:

„Pe bunica Maria am întâlnit-o pe parcursul ultimei noastre acțiuni „Alimente pentru bunici”. Când am ajuns la dumneaei a început să plângă de fericire pentru faptul că cineva îi trece pragul bordeiului. Din vorbă-n vorbă am aflat că venitul total al dânsei este de fix 95 de lei, adică 20 de euro.

Acum imaginați-vă cum ar trebui să supraviețuiască bunica Maria (și alte zeci de mii de bunici) cu acești bani când doar medicamentele o costă lunar mai mult decât venitul cu care statul o ajută. Așa că data trecută i-am cerut rețeta de medicamente și azi ne-am întors cu toate medicamentele necesare pe trei luni și co promisiunea că o vom ajuta noi cu medicamentele pe termen nelimitat. Pentru cei care se întreabă: nu, nu are pe nimeni, până acum și-a mai făcut milă unul sau altul de a-și asigura medicamentele. Uneori a luat doar o parte din rețetă, iar ca și hrană, mămăligă cu fructe, urzici etc”,a scris Marius Simonică pe pagina lui de Facebook.

Sursa foto: Facebook

Marius Simonică: „Voi cum v-ați descurca?”

Fondatorul Asociației „Marius și Prietenii”, Marius Simonică, a explicat că bătrănii României se confruntă din ce în ce mai mult cu sărăcia șă condițiile grele de viață. Acesta este curios dacă politicienii ar putea să trăiască cu o astfel de sumă, lunar:

„Dragi oameni politici și cei care conduceți instituțiile statului… voi cum v-ați descurca cu suma de 95 (20 €) timp de o lună?! Să vă hrăniți, să vă asigurați medicamentele, să plătiți taxele și facturile?

PS: dacă mergi la Primărie să întrebi ‘dar de ce nu beneficiază de niciun ajutor’ sau ‘de ce doar atât’ răspunsul este… ‘dar cine sunteți voi și de ce vă interesează?!’  Mulțumesc!”, a adăugat Simonică.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: