Redactia.ro
Home » Știri » Bunicul Luizei Melencu, acuzaţii extrem de grave la adresa şefului DIICOT

Bunicul Luizei Melencu, acuzaţii extrem de grave la adresa şefului DIICOT

bunicul luizei

Bunicul Luizei Melencu a lansat marți câteva acuzaţii extrem de grave la adresa şefului DIICOT. Stelian Iordache spune că Felix Bănilă este laş, lipsit de onoare şi demnitate.

Bunicul Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, îi acuză pe procurori că tergiversează rezolvarea cauzei şi că subiectul este folosit de politicieni în campanie electorală.

„Am văzut că i s-a cerut să-și dea demisia. El nu numai că e laș, e lipsit de onoare și demnitate. În cazul Caracal a vorbit numai la întâmplare, evenimentele l-au depășit. (..) El chiar nu a făcut nimic. Mai mult a amânat și tergiversat cercetările”, a spus bărbatul, potrivit antena3.ro.

Bunicul adolescentei susține că mulți din clasa politică, în special cei din Olt, sunt ”niște borfași, nevrednici deputați și senatori, incompetenți și nepregătiți”.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia șefului DIICOT

Președintele României Klaus Iohannis i-a cerut demisia, luni, în cadrul unei declaraţii de presă, procurorului-şef DIICOT, Felix Bănilă.

„În condiţiile în care oamenii au așteptarea legitimă de a fi apărați, este revoltator felul în care unele instituţii publice au reacţionat și în ceea ce privește crima de la Caracal dar şi cumplitul caz de la Dâmboviţa. Ce s-a întâmplat în ultimele zile e un exmplu de „așa nu”.

Este extrem de grav că cei care conduc instituţii ale statului român girează astfel de comportamente prin care posibili infractori sunt trataţi cu mânuși iar victimele sunt tratate cu duritate și agresivitate. Această situație este generată în primul rând de eșecul guvernării incompetente din ultimii ani, o guvernare care a avut ca scop salvarea infractorilor.

Cazul Caracal. Klaus Iohannis cere demisia șefului DIICOT. Cum a reacționat Felix Bănilă

Azi nu mă refer doar la Guvern, mă refer și la conducerea DIICOT, instituţie a cărei implicare în cazul Caracal ar fi trebuit sa aducă un plus de credibilitate. Doar că, sub conducerea domnului Bănilă, acest lucru nu s-a întâmplat, iar ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore.

Modul în care s-au desfăşurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni şi să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorităţi, iar o asfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Așadar, ii cer domnului Felix Bănilă să-şi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror-șef al DIICOT”, a declarat Preşedintele României.

Reacția lui Felix Bănilă

Felix Bănilă a anunțat marți dimineață într-un comunicat de presă că nu demisionează, potrivit Digi24.

„Urmare a solicitării Președintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul șef DIICOT aduce la cunostinta publica următoarele: Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa”, a spus șeful DIICOT.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: