Redactia.ro
Home » Știri » Burt Bacharach a murit! Laureat al premiului Oscar, celebrul compozitor avea 94 de ani

Burt Bacharach a murit! Laureat al premiului Oscar, celebrul compozitor avea 94 de ani

GALERIE FOTO (2) Burt Bacharach a murit! Laureat al premiului Oscar, celebrul compozitor avea 94 de ani

Burt Bacharach a murit! Laureat al premiului Oscar, celebrul compozitor avea 94 de ani. Iată ce se știe în momentul de față despre moartea lui.

Burt Bacharach a murit! Laureat al premiului Oscar, celebrul compozitor avea 94 de ani

Legendarul compozitor și laureat al premiului Oscar Burt Bacharach a murit la vârsta de 94 de ani. Bacharach a decedat miercuri, la domiciliul luiu din Los Angeles, din cauze naturale, a anunțat joi publicista Tina Brausam.

Burt Bacharach a fost compozitor, producător de discuri și pianist american, care a compus sute de cântece pop de la sfârșitul anilor 1950 până în anii 1980, multe în colaborare cu textierul Hal David.

Burt Bacharach a murit! Laureat al premiului Oscar, celebrul compozitor avea 94 de ani
Credit: Splash News

În ultimii 70 de ani, doar Lennon-McCartney, Carole King și câțiva alții au rivalizat cu geniul lui Bacharach. Cântecele lui au fost interpretate și fredonate mult timp după ce au fost scrise. Muzica sa a fost auzită peste tot, de la coloane sonore de film și radiouri, la sisteme stereo de acasă și iPod-uri, fie că era vorba de Alfie și I Say a Little Prayer sau I’ll Never Fall in Love Again și This Guy’s in Love with You.

Dionne Warwick a fost interpretul său preferat, dar Burt Bacharach, de obicei în tandem cu textierul Hal David, a creat, de asemenea, materiale de primă mână pentru Aretha Franklin, Dusty Springfield, Tom Jones și mulți alții. Elvis Presley, The Beatles și Frank Sinatra s-au numărat printre nenumărații artiști care i-au preluat melodiile, iar printre interpreții mai recenți care au făcut asta se numără White Stripes, Twista și Ashanti.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: