Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cadoul neașteptat lăsat de o mătușă pe patul de moarte

Cadoul neașteptat lăsat de o mătușă pe patul de moarte

GALERIE FOTO (3)

Un bărbat din New Jersey a avut parte de o surpriză de proporții când a văzut ce moștenire a primit de la mătușa sa în urma morții ei. Bărbatului i se spusese că e vorba despre un bun material, însă nu se aștepta deloc la ceea ce avea să primească. Cadoul i-a schimbat complet viața. Ce îi lăsase răposata?

O mătușă generoasă și un cadou neprețuit

La moartea mătușii sale, un bărbat din New Jersey a primit o scrisoare prin care era anunțat că a primit – drept moștenire – o mașină de cusut veche. Însă, nu asta era surpriza. Ci ce se găsea sub ea. Deși, în sine, mașina de cusut era aproape piesă de muzeu, mașina de cusut ascundea un secret extrem de valoros. Bărbatului nu i-a venit să creadă când a descoperit ce deținuse toată viața ei femeia și că i l-a lăsat lui după ce a murit.

O operă de artă

Imediat după ce s-a citit testamentul, bărbatul s-a dus în casa femeii pentru a-și revendica moștenirea. A identificat imediat mașina de cusut veche, însă nu s-a așteptat deloc la ce avea să găsească. Sub mașina de cusut, așa cum îi lăsase scris matușa sa, se găsea un tablou extrem de valoros. Tabloul se numește „Femeia cu capă” și îi aparține lui… Pablo Picasso. Astăzi, acest tablou este văzut drept o piesă de artă și valorează câteva milioane de dolari.

Așa se face că bărbatul care dusese până nu demult o viață normală în New Jersey s-a transformat într-un… milionar în euro. Pesemne, tabloul fusese cumpărat în timpul celui de-al doilea război mondial și rămăsese în posesia femeii până la moarte.