Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cafeaua, cel mai bun energizant de concentrare. Cele mai importante 5 beneficii ale consumului de cafea

Cafeaua, cel mai bun energizant de concentrare. Cele mai importante 5 beneficii ale consumului de cafea

Cafea

În rutina zilnică a multora dintre noi, pe primul loc se află cafeaua. Aceasta are numeroase beneficii și este, cu siguranță, un energizant natural. Iată tot ce nu știai despre cafea!

Iată ce beneficii are cafeaua asupra organismului uman

Cafeaua crește memoria

Consumul de cafeină îmbunătățește memoria, arată studiile de specialitate. Un lucru important pentru a avea parte de cele mai bune efecte ale cafelei este să nu folosim arome sau alt fel de îndulcitori, pentru că devine un aliment neprielnic pentru organismul nostru.

Faptul că cofeina oferă creșteri de memorie pe termen scurt este arătat de mai multe studii de specialitate. Cercetătorii au stabilit că activitatea cerebrală a indivizilor care au consumat echivalentul unei cești de cafea a crescut și s-a îmbunătățit în mod considerabil.

De altfel, cafeaua este numită deja un „medicament”.

„Este unul dintre cele mai frecvent consumate medicamente la nivel mondial. Este captivant. Un exemplu în acest sens este că dacă consumi multă cofeină, atunci nu o faci, începi să o poftești. Dacă consumați multă cofeină și nu funcționează, atunci trebuie să consumați mai mult „, a spus Bruce Goldberger, Profesor al Universității din Florida și director de toxicologie.

Cafeaua îmbunătățește funcția hepatică

Studiile de specialitate arată că dacă consumăm zilnic cafea, putem ajuta ficatul să își autoregleze funcțiile. Mai mult, specialiștii de la Clinica Mayo din SUA au stabilit, în urma cercetărilor efectuate de ei, că dacă bem cafea în mod regulat, sau mai bine zilnic, putem să reducem riscul de a dezvolta colangită sclerozantntă primară, aceasta fiind o boală autoimună ce produce ciroza hepatica, insuficiență hepatica și chiar cancer hepatic.

Un alt studiu arată că persoanele alcoolice care consumă zilnic o ceașcă de cafea pot să reducă cu 20% șansele să dezvolte ciroză alcoolică, spre deosebire de cei care nu obișnuiesc să consume cafea.

Cafeaua, un ajutor de nădejde pentru creier

Cafeaua este un ajutor substanțial pentru randamentul nostru, atât în ceea ce îl privește pe cel cerebral, dar și pe cel fizic. Explicația este una simplă, cofeina crește numărul de acizi grași care circulă în fluxul sanguin și îmbunătățește performanța de orice fel. Mai mult, activitatea sportivilor este cu atât mai mult sporită de consumul de cafea. Dar încă o dată, cea brută, fără alți îndulcitori sau arome.

Cafeaua poate preveni diabetul de tip II

În cazul în care nu erați familiar cu această informație, iată că există un alt beneficiu al cafelei. Aceasta poate avea un rol în prevenirea diabetului de tip II. Astfel, publicația Science Daily arată că dacă sunt consumate 3 sau chiar 4 cești de cafea pe zi, sunt mult mai puține șanse de a face diabetul zaharat de tip II. Este vorba despre o reducere a procentului de îmbolnăvire cu 25%.

Cafeaua previne cancerul de piele

Un alt beneficiu al cafelei este acela că poate să reducă riscul ca o persoană să se îmbolnăvească de cancer de piele. Un studiu care a fost realizat în anul 2012, de către Spitalul de Femei din Brigham si Harvard Medical School a stabilit că persoanele care consumă cel puțin trei cești de cafea pe zi sunt mai puțin predispuse să facă această boală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: