Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 12 Martie 2022. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Teofan Mărturisitorul

Calendar 12 Martie 2022. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Teofan Mărturisitorul

Biserica Ortodoxă îl cinstește cu evlavie pe Sfântul Teofan Mărturisitorul. Iată cea mai puternică rugăciune către Sfântul Teofan Mărturisitorul pentru mântuirea sufletului și iertare păcatelor. 

Este bine să citești rugăciuni, mai ales în Sfântul Post al Paștelui. Iar rugăciunea către Sfântul Teofan este una dintre cele mai puternice rugăciuni ale zilei de 12 Martie, fiind de mare ajutor familiei, pentru mântuirea sufletului și iertare păcatelor.

Calendar 12 Martie 2022. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Teofan Mărturisitorul

”Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Teofan, părintele nostru.

Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre!

Îndrumă spre toată fapta bună viaţa mea, cuvioase, nete¬zind cărarea înfrânării cu ru-găciunile tale, părinte; pe care mă învredniceşte cu tărie, feri¬cite, bine a merge.

Dorind după dragostea lui Iisus, ai alungat desfătările şi tulburările vieţii şi călugărindu-te, ca un înger ceresc ai vieţuit pe pământ, dar de minuni izvorând, preacuvioase.

Pentru aceasta, acum, la pomenirea ta cea sfântă şi purtătoare de lumină, cu credinţă te lăudăm pe tine şi cu glas strigăm ţie: purtătorule de Dumnezeu, Sfinte Preacuvioase Părinte Teofan roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli și protecție divină familiei să dăruiască celor ce cu dragoste cinstesc sfântă pomenirea ta.

Amin!”

Calendar 12 Martie 2022. Cine este Sfântul Teofan Mărturisitorul

Fiind dus în surghiun în insula Samotraciei, Cuviosul Teofan a trăit numai douăzeci și trei de zile, iar apoi a trecut din izgonirea cea pământească la pomenirea cea cerească, împodobindu-se cu cununa cea de mărturisitor al pătimirii.

I-au pus numele Teofan, care se înțelege „de Dumnezeu arătat”, pe de o parte, că s-a născut la praznicul Sfintei Dumnezeieștii Arătări (Bobotează), care în grecește se numește „Teofania”, iar pe de alta că, voind dumnezeiasca rânduială, pentru adeverire, l-a ales din pântecele maicii, precum altă dată pe Ieremia proorocul și, sfințindu-l, l-a arătat mare luminător al Bisericii.

Deci, se numea fericitul Teofan și după numele tatălui său, Isaac, precum despre aceea pomenește Anastasie, păzitorul de cărți. Aceasta a fost mai înainte de tunderea lui în rânduiala monahicească, către care din tinerețe ardea cu inima.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: