Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 17 iulie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani”

Calendar 17 iulie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani”

Sfânta Marina

Calendar 17 iulie 2020. Joi este sărbătorită o mare sfântă, anume Sfânta Mare Muceniță Marina. Tot la această dată sunt pomeniți și Sfinţii Mucenici Sperat şi Veroniche; Sfântul Eufrasie, episcopul Ienopolei; Sfântul Nicolae Romanov.

Viața Sfântei Mucenițe Marina, sărbătorită pe data de 17 iulie

Sfânta Muceniță Marina s-a născut într-o familie înstărită, fiind singuril copil al acesteia. Tătăl Sfintei credea în idoli, iar mama ei a murit când ea era încă foarte mică.

Părintele ei a dat-o pe Marina în grija unei femei, care avea rolul de a ocrește și de a o educa. Această femeie era de credință creștină, iar fata a crescut cu tradițiile, obiceiurile și mai ales cu dragostea de Dumnezeu a creștinilor.

La vârsta de 12 ani, ea a devenit creștină. Sfânta Muceniță Marina a suferit mari chinuri din cauza alegerii sale de a fi creștini și mai ales pentru că nu a vrut să se lepede de Dumnezeu.

Astfel, la vârsta de 15 ani, ea a fost decapitată de prigonitorii creștinilor. Și-a dat viața în mâna lui Dumnezeu și a căpătat statutul de muceniță.

Troparul Sfintei Mare Mucenițe Marina

Mielușeaua Ta, Iisuse, Marina, strigă cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc și pe Tine cântându-Te, mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și mă împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără prihană primește-mă pe mine, ceea ce cu dragoste mă jertfesc ție. Pentru rugăciunile ei, ca un Milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Condacul Sfintei Mari Muceniţe Marina

Glasul 3

Fecioara astăzi…
Cu frumuseţile fecioriei fiind împodobită, fecioară, cu cununi nestricăcioase te-ai încununat, Sfântă Muceniţă Marina; şi cu sângiuirile muceniciei vopsindu-te şi cu minunile tămăduirilor luminându-te, muceniţă, ai luat cu bună credinţă plată de biruinţă pentru pătimirea ta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: