Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar 22 Martie 2022. Sfinții cinstiți la această dată, Mari Ocrotitori în vremuri grele

Calendar 22 Martie 2022. Sfinții cinstiți la această dată, Mari Ocrotitori în vremuri grele

Calendar ortodox 22 martie 2022. În fiecare an, la această dată, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Vasile, preotul din Ancira, și Sfânta Drosida.

Calendar 22 Martie 2022. Cine a fost Sfântul Mucenic Vasile din Ancira

Sfântul Mucenic Vasile din Ancira a păstorit biserica din Ancira (Asia Mică) în timpul împăratului păgân Iulian Apostatul (361-363). A refuzat să se lepede de credința creștină, așadar Sfântul Vasile din Ancira a fost prins și întemnițat.

Fiind adus în fața Împăratul Iulian, Sfântul Mucenic Vasile din Ancira a fost amenințat cu chinuri groaznice dacă nu se leapădă de credința ortodoxă. Adus pentru a doua oară în fața împăratului Iulian, l-a înfruntat cu demnitate când i-a fost cerut să se închine idolilor. Așa a avut parte de o moarte martirică.

Calendar 22 Martie 2022. Scurtă rugăciune de mare ajutor către Sfântul Vasile din Ancira

Iată cum sună Troparul Sfântului Vasile din Ancira

Glasul 4

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Vasile, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Calendar 22 Martie 2022. Cine a fost Sfânta Drosida, fiica împăratului Traian

Sfânta Drosida a trăit la începutul secolului al II-lea, când erau interzise adunările creștine în Imperiul Roman. Creștinii erau pedepsiți cu moartea, iar cinci fecioare adunau trupurile martirilor din locurile de persecuție, le ungeau cu miruri și le înfășurau în giulgiuri curate, după care le ascundeau în locurile de sihăstrie unde viețuiau.

Creștină în taină, Drosida ieșea noaptea din palat și le ajuta pe cele cinci fecioare la acest lucru. Sfânta era logodită cu Adrian, consilier al Împăratului. El a fost pus să păzească trupurile mucenicilor, pentru a afla cine le fura.

Așa au fost prinse cele cinci femei, care au sfârșit aruncate în cuptorul în care se topea aramă. Doar Drosida a fost iertată, cu condiția să renunțe la credința creștină. Însă a refuzat.

Prin rugăciuni către Dumnezeu, a scăpat de sub atenția soldaților care o păzeau. Așa s-a aruncat în cuptor, astfel alăturându-se celorlalte cinci fecioare.

Rugăciunea scurtă a Muceniței Drosida, protectoarea familiei în vremuri grele și vindecătoarea de boli

Iată cum sună rugăciunea de mare ajutor familiei în caz de boală și greutăți care se închină Muceniței Drosida.

”Auzi-ne pe noi, Muceniță, ca prin rugaciunile noastre sa se reverse harul Tau asupra noastra. Fii milostivă și roagă-L pe Dumnezeu pentru noi și adu-I aminte de porunca Lui, ca sa se inmulteasca neamul crestinesc, să ne fie nouă ocrotitor milostiv, ca sa se pastreze prin puterea Sa ce a randuit.

Pentru că Tu ai facut cu puterea Ta din nimic si ai pus inceput lumii, l-ai facut pe om dupa chipul si asemanarea Ta si ai ajutat toti pacatosii.

Auzi-ne pe noi, Doamne, pe robii Tai care suntem uniti prin dragostea ta si cerem ajutorul Tau, revarsa mila Ta asupra noastra, ca sa ne vedem familiile sanatoase pana pana in neamul al treilea si chiar al patrulea si sa ajungem la mantuire pana la adanci batraneti.

Sa se invredniceasca de Imparatia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Caruia I se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant in vecii vecilor.

Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: