Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 30 iunie 2020. Sfântul înzestrat cu darul facerii de minuni

Calendar 30 iunie 2020. Sfântul înzestrat cu darul facerii de minuni

sărbătoare religioasă

Calendar 30 iunie 2020. Toți creștinii sărbătoresc în ziua de marți un mare sfânt. Este vorba despre Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeţ. Tot la această dată se face și prăznuirea pentru Sfântul Mucenic Meliton; Sfântul Mucenic Petru din Sinopi; Sfântul Mucenic Mihail, grădinarul, Soborul Sfinţilor 12 Apostoli: Petru, Iacov al lui Zevedeu, Ioan, Andrei, Filip, Bartolomeu, Matei, Toma, Iacov al lui Alfeu, Tadeu, Simon Cananeul, Matia (ales in locul lui Iuda).

Viața sfântului Ierarh Ghelasie de la Râmeţ

A avut o viața exemplară, plăcută lui Iisus Hristos încă de mic, așa că știa că drumul pe care îl va parcurge în viață este cel al pustniciei și al propovăduirii credinței în Dumnezeu.

El avea 12 ucenici, alături de care se ruga și povesteau minunile lui Dumnezeu. El mânca doar sâmbăta și duminica, alături de călugări.
Datorită credinței sale, el a fost înzestrat de Dumnezeu cu puterea de a face minuni. El i-a vindecat pe mulți de duhurile rele, prin rugăciune.

Troparul Sfântului Ierarh Ghelasie de la Râmeţ

Glasul 1

De Dumnezeu purtătorule, Părintele nostru Ghelasie, povăţuitorul călugărilor, preoţilor şi credincioşilor, podoaba cuvioşilor şi lauda arhiereilor, sprijinitorul celor în necazuri şi făcătorule de minuni, cu nevoinţele tale chip de sfinţenie te-ai arătat, iar acum cu îngerii în ceruri te veseleşti. Cu aceştia roagă-L pe milostivul Dumnezeu să ne dăruiască nouă pace şi mare milă.

Condacul Sfântului Ierarh Ghelasie de la Râmeţ
Glasul al 4-lea

Mărturisitor al credinţei ortodoxe şi bun apărător al Bisericii lui Hristos, Prea Fericite Părinte Ghelasie, purtătorule de biruinţă ocroteşte cu rugăciunile tale pe binecredincioşii care îţi cântă pururea: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Ghelasie, Părintele nostru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: