Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 30 ortodox 2023. Sărbătoare cu cruce roșie în ultima zi din Aprilie

Calendar 30 ortodox 2023. Sărbătoare cu cruce roșie în ultima zi din Aprilie

Calendar ortodox 30 Aprilie 2023. Sărbătoare mare pentru toți credincioșii în ultima zi din luna Aprilie. Vezi ce sfânt sărbătorim în această zi, marcată în calendarul ortodox cu cruce roșie.

Sărbătoare cu cruce roșie la 30 Aprilie

Sfântul Apostol Iacob, cunoscut și sub numele de Iacob cel Drept, este unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Isus Hristos. El a fost unul dintre primii discipoli ai lui Isus și unul dintre liderii Bisericii primare din Ierusalim. Ziua sa de sărbătoare este 30 Aprilie, duminică, și este recunoscut ca un sfânt important în tradiția creștină..

Istoria lui Iacob este puțin cunoscută, dar Biblia ne oferă câteva informații importante despre viața lui. Se crede că el s-a născut în Galileea, probabil în orașul Bethsaida, la fel ca ceilalți apostoli Petru și Andrei. Iacob a fost fiul lui Zebedeu și fratele mai mare al apostolului Ioan.

Conform evangheliei, Iacob și fratele său Ioan au fost chemați de Isus să fie apostoli în timp ce pescuiau pe Marea Galileei. Ei au fost printre cei mai apropiați discipoli ai lui Isus și au fost martori la multe dintre minunile și învățăturile sale. În Evanghelia după Marcu, Iacob și Ioan sunt numiți „Boanerges”, ceea ce înseamnă „fiii tunetului” sau „fiii măreției”.

Iacob a jucat un rol important în Biserica primară. După Învierea lui Isus, el a fost martorul a numeroase apariții ale lui Isus și a făcut parte din grupul de apostoli care s-au adunat în Ierusalim după Înălțarea lui Isus la cer. Iacob a fost considerat unul dintre liderii Bisericii primare din Ierusalim și a avut un rol important în deciziile luate de apostoli și de episcopii primari ai Bisericii.

Potrivit tradiției, Iacob a fost martirizat în Ierusalim în jurul anului 44 d.Hr. Deși nu există multe informații despre moartea sa, se crede că a fost ucis prin decapitare la ordinul lui Irod Agripa. Trupul său a fost înmormântat în Ierusalim, iar moaștele sale au fost păstrate în această zonă timp de mulți ani.

Sfântul Apostol Iacob este adesea asociat cu virtuțile credinței și ale smereniei. El a fost unul dintre cei mai apropiați discipoli ai lui Isus și unul dintre liderii importanți ai Bisericii primare. În plus, se crede că el a fost un model de smerenie și devoțiune față de Dumnezeu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: