Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 6 august 2021. Schimbarea la Faţă, mare sărbătoare pentru toți românii. Ce nu ai voie să faci în ziua sfântă

Calendar 6 august 2021. Schimbarea la Faţă, mare sărbătoare pentru toți românii. Ce nu ai voie să faci în ziua sfântă

Calendar 6 august 2021. Este mare sărbătoare pentru toți românii, fiind celebrată Schimbarea la Față a Domnului, una dintre cele mai importante sărbători din an.

Pe 6 august, creștinii celebrează Schimbarea la Față a Domnului 2021, o mare sărbătoare religioasă care se leagă mai multe tradiții românești.Biserica Ortodoxă prăznuiește Schimbarea la Faţă pe 6 august, care este cunoscută și ca Obrejenie și Pobrejenie, care are semnificația de „probozire”. Mai exact, acest termen semnifică certare acelor oameni care nu ascultau.

Calendar 6 august 2021. Schimbarea la Faţă, mare sărbătoare pentru toți românii

Schimbarea la Față a Domnului spune tuturor despre minunea de pe muntele Tabor. Acolo, Hristos află despre dumnezeirea Sa. Matei, Evanghelistul descrie aceasta intamplare astfel (Matei 17, 2) “Si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina”.

Calendar 6 august 2021. Schimbarea la Față: Ce nu ai voie să faci

De Schimbarea la Față nu e bine să te cerți cu nimeni și nici să fii certat de cineva, că așa vei fi până la următoarea sărbătoare. Fetele nu au voie să se spele în această zi sfântă! Cele care nu respectă acest lucru nu le va mai crește părul, așa cum nu mai crește iarba! Totodată, cei care nu își pot vedea în această zi umbra capului la răsăritul soarelui vor muri până la finalul anului.

Cu ocazia sărbătorii de Schimbare la Față a Domnului se vor duce la biserică mere, pere, prune şi mai ales struguri pentru a fi sfinţite, apoi se împart credincioşilor care participă la slujba praznicului. Se mai sfinţesc și grădinile, boabele de grâu pentru semănat şi toate recoltele.

De Schimbarea la față, oamenii care se roagă să scape de o patima se vor vindeca cu siguranță. Femeile însărcinate care țin post in aceasta zi se vor bucura de o naștere ușoară şi de copii sănătoși.
În popor, se mai crede că toți cei care pleacă în călătorie in aceasta zi se vor rătăci pe drumul de întoarcere şi vor putea ajunge doar în momentul în care se întorc şi berzele.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: