Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 6 septembrie 2020. Mare sărbătoare pentru toți creștinii

Calendar 6 septembrie 2020. Mare sărbătoare pentru toți creștinii

Pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose

Calendar 6 septembrie 2020. Creștinii ortodocși sărbătoresc un mare eveniment creștin. Este vorba despre Sărbătoarea pomenirii minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose. Tot la această dată, sunt pomenite și pătimirile Sfinţilor Mucenici Eudoxie, Zinon, Romil şi Macarie; Cei 1.104 ostaşi; Sfânta Calodoti; Sfinţii Faust, prezbiterul, Macarie, Andrei şi Viv, monahul, Chiriac, Dionisie, Andronic; Sfintele Andropelaghia şi Tecla; Teoctist, corăbierul, Chiriac, Dimotul, ţăranul, şi Sfântul Sarapavon, senatorul.

Sărbătoare mare pentru creștini pe 6 septembrie

Arhanghelul Mihail este în tradiția creștină îngerul dreptății, al sfințeniei și al milei. El este considerat a fi cel care a pus capăt ciumei din Roma.

Un păgân ce a avut un vis în care i s-a înfpțișat Arhanghelul Mihail, a construit o biserică în cinstea sa, după ce fiica lui s-a vindecat de muțenie după ce a băut apă din izvorul sfânt indicat de Mihail.

Cel care s-a îngrijit de biserică a fost un credincios pe nume Arhip. Ura păgânilor i-a făcut să atace de nenumărate ori fie pe Arhip, fie biserica, iar o dată ei chiar au unit cursurile a două râuri pentru a șterge biserica de pe fața pământului, dar Arhip s-a rugat Sfântului Arhanghel și acesta a produs o prăbușire chiar în fața bisericii, unde toată apa s-a scurs, iar Biserica a fost salvată.

Condac la Sărbătoarea pomenirii minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose

Glasul 2

Arhanghele al lui Dumnezeu şi Slujitorule al Dumnezeieştii Măriri, apărătorul oamenilor şi mai marele celor fără de trup, cere pentru noi ce este de folos şi mare milă, cel ce eşti Voievod mai mare al celor fără de trup.

Tropar la Sărbătoarea pomenirii minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose, glasul al 4-lea:

Mai mare Voievodule al Oştilor Cereşti, Mihaile, rugămu-te pe tine noi, nevrednicii, ca să ne acoperi pe noi cu rugăciunile tale şi cu acoperământul aripilor măririi tale celei netrupeşti. Păzeşte-ne pe noi cei ce cădem cu deadinsul şi strigăm: mântuieşte-ne din nevoi, ca un mai mare peste Cetele Puterilor celor de sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: