Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin 7 august 2022. Sărbătoare mare pentru toți creștinii

Calendar creștin 7 august 2022. Sărbătoare mare pentru toți creștinii

În fiecare an, în data de 7 august sărbătorim Sfânta Teodora de la Sihla. Iată ce rugăciune trebuie să rostim!

Calendar ortodox 7 august 2022. Sfânta Teodora de la Sihla

Sfânta Teodora de la Sihla a fost prima româncă, care a trecut în rândul sfinților.

Sfânta Teodora a trăit o mare încercare în familia ei, în tinerețe. Sora acesteia, Marghiolitsa, a murit într-un mod tragic. Întrucât Sfânta Teodora și soțul ei nu au avut copii, amândoi au decis să intre în viața mănăstirii.

Soțul acesteia a plecat la schitul Poianei Mărului, unde a fost botezat cu numele Eleutherios, conform oca.org. De asemenea, a fost găsit demn de hirotonirea la sfânta preoție. Sfânta Teodora a primit și tonsura monahală în schitul Poianei Mărului.

În doar câțiva ani, a avansat în ascultare, rugăciune și asceză, dobândind harul rugăciunii neîncetate a inimii. De asemenea, a trebuit să suporte multe tentații de la Inamic, conform „pelerin ortodox”.

Calendar ortodox 7 august 2022. Sfânta Teodora de la Sihla a readus icoanele în biserici

„După anul 842, în care împăratul Teofil a încetat din viaţă, împărăteasa Teodora i-a luat locul, deoarece fiul lor, Mihail al III-lea, se afla la o vârstă fragedă. La un an după moartea soţului, a avut loc sinodul din Constantinopol, în timpul căruia a fost adus din exil şi reales Patriarhul Metodie. Datorită lui, au fost condamnate toate ereziile şi ereticii. Cu aceeaşi ocazie, a fost restabilit cultul sfintelor icoane ca mijloc de legătură dintre creştini şi Dumnezeu. De asemenea, a fost fixată data în care va fi sărbătorită Duminica Ortodoxiei, prima duminică a Postului Mare al Paştelui. În acea zi, toţi creştinii îşi amintesc izbânda asupra ereziilor şi biruinţa creştinătăţii în general. Pentru a celebra reîntoarcerea icoanelor în biserici, Sfânta Teodora a mers în fruntea unui alai cu icoane pe străzile Constantinopolului, în diminica de 11 martie 843”, relatează clickpentrufemei.ro

Calendar ortodox 7 august 2022. Ce rugăciune rostim

O, Prea Cuvioasă Maică Teodora, care din copilărie pe Hristos L-ai iubit și pentru dragostea Lui în toată viața ta te-ai nevoit; multe nevoințe și ispite ai suferit și în viața cea pustnicească, cu darul lui Dum­nezeu, ai sporit. Cu mulțimea înfrânării și a lacrimilor celor duhovnicești, sufletul tău l-ai luminat și în singurătatea pustiei cu isprăvile faptelor tale celor bune ai strălucit. Pustia Sihlei cu viața ta o ai sfințit și pildă sihaștrilor te-ai făcut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenită, sfințenia vieții tale a des­coperit-o și ca pe o comoară ascunsă lumii te-a arătat.

De aceea, și noi nevrednicii, cu evlavie și cu credință, cerem sfintele tale rugăciuni și te chemăm: roagă-te Prea Înduratului nostru Mântuitor , ca și noi păcătoșii în vremea vieții noastre și în vremea sfârșitului nostru să do­bândim mila și mântuirea Lui, spre a slăvi și a ne închina în veacul de acum și în cel viitor Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!”, potrivit doxologia.ro

 

Sursa foto: Doxologia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: