Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 10 decembrie. Rugăciune către Sfântul Mucenic Mina

Calendar creștin ortodox 10 decembrie. Rugăciune către Sfântul Mucenic Mina

sfantul mina

Calendar creștin ortodox 10 decembrie 2022. Conform calendarului creștin ortodox, la data de 10 decembrie sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, care au trăit la finalul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea.

Calendar creștin ortodox 10 decembrie. Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf

Sfântul Mina era cunoscut pentru înțelepciunea sa, așadar a fost trimis în Alexandria pentru a restabili pacea în orașul care era măcinat de conflicte. El a restabilit oridinea și a decis să nu-i persecute pe creștini întrucât și el, la rândul său, era creștin. Aflând despre cele petrecute și fiind nemulțumit că Sfântul Mina nu i-a pedepsit pe creștini, împăratul l-a trimis pe supusul său loial, prefectul Ermoghen pentru a-l persecuta și a se răzbuna.

Sfântul Mina nu a renunțat la credința sa, iar pentru asta a fost pedepsit aspru. I-au fost scoși ochii, tăiate picioarele și limba și întemnițat. Dar pentru că era credincios, Domnul Iisus Hristos l-a vindecat de toate. Văzând minunea cu ochii săi, Ermoghen a decis să se convertească la rândul său la creștinism. El a fost botezazt chiar de către Sfântul Mina și ulterior a reușit să devină episcop al Alexandriei.

Moaștele Sfinților Mucenici Mina și Ermoghen au fost duse la Constantinopol după moartea acestora.

Calendar creștin ortodox 10 decembrie. Rugăciune către Sfântul Mina

O, preasfinte și întru tot lăudate, Mare Mucenice Mina, și de minuni făcătorule, primește această rugăciune de la mine nevrednicul robul tău, căci către tine ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scap eu ticălosul, și către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinți mă rog ție. Vezi, Sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea, vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu.

De aceea mă rog ție, fericite și Sfinte Mina, grăbește de mă ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și mă sprijinește pe mine robul tău! Ia aminte la suspinele mele și nu mă trece cu vederea pe mine ticălosul și scârbitul, că știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că de ai și pătimit suferințe grele și chinuri înfricoșătoare de la cei fără de lege, pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferințe astăzi viețuiești luminat și ai aflat dar de la Dumnezeu, fiindcă ne-am încredințat că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la sfântă biserica ta, și cu credință ți s-a rugat, nu a rămas neajutat.

Pentru aceea și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg la tine cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, și mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenice Mina, ca să te rogi pentru mine, păgubașul și scârbitul, lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te ca să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăvit, ca să laud și bine să cuvântez și să slăvesc întru tot lăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: