Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 11 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox 11 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

rugaciune

Calendar creștin ortodox 11 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 11 octombrie 2023, conform calendarului creștin ortodox. Află mai multe detalii despre viața sfântului care este prăznuit în această zi de sărbătoare de către toți credincioșii ortodocși.

Calendar creștin ortodox 11 octombrie 2023. Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi

Sfântul Apostol Filip s-a născut în Betsaida, un oraș din Galileea, și a fost unul dintre primii ucenici ai Mântuitorului Isus Hristos. Conform Evangheliilor, Isus l-a chemat pe Filip să devină unul dintre apostolii Săi, iar acesta L-a urmat cu credință și devotament. El a fost martorul multor minuni și învățături ale Mântuitorului, iar misiunea sa principală a fost să propovăduiască Evanghelia și să aducă oamenii la credința în Hristos.

Un moment notabil în viața Sfântului Filip este întâlnirea cu etiopianul eunuc, aflat pe drumul de la Ierusalim la Gaza. Sfântul Filip l-a întâlnit pe acest om călătorind cu căruța sa și citind o porțiune din Cartea lui Isaia. Filip l-a învățat despre Isus Hristos și, în cele din urmă, eunucul a fost botezat, devenind astfel unul dintre primii convertiți la creștinism în acea regiune.

După ce a răspândit cu zel credința în Hristos, Sfântul Filip a fost numit unul dintre cei șapte diaconi ai Bisericii primare. Diaconii aveau responsabilitatea de a ajuta în slujirea liturgică și de a îngriji de nevoile materiale ale comunității. Ei au fost aleși de către Apostoli pentru a asigura buna funcționare a Bisericii și pentru a-i sprijini pe apostoli în misiunea lor.

Viața Sfântului Apostol Filip

Sfântul Filip a continuat să propovăduiască și să slujească Bisericii până la sfârșitul vieții sale. Tradiția spune că el a suferit martirajul și a fost îngropat la Hierapolis din Asia Mică, unde a continuat să atragă o mulțime de credincioși prin exemplul său de credință și viață sfântă.

Astăzi, Sfântul Apostol Filip este cinstit în întreaga lume creștină ca un model de credință slujire devotată. El ne amintește că fiecare creștin are o chemare de a propovădui credința în Hristos și de a sluji semenii în dragoste și umilință.

Sărbătoarea Sfântului Apostol Filip ne oferă o oportunitate de a reflecta asupra modului în care putem îmbrățișa învățăturile sale și să ne angajăm să trăim o viață creștină autentică. Putem să-i urmăm exemplul de a fi mărturisitori ai credinței noastre și de a ne dedica slujirii lui Dumnezeu și aproapelui nostru în fiecare zi.

În această zi, credincioșii se adună în biserică pentru a participa la slujbele liturgice dedicate Sfântului Apostol Filip și pentru a cere ajutor și îndrumare în viața lor duhovnicească. De asemenea, este o ocazie de a ne ruga pentru ca Dumnezeu să ne dea puterea și înțelepciunea de a-L urma pe Hristos așa cum a făcut Sfântul Filip, încredințați că El ne va ghida pe calea cea dreaptă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: