Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 14 august 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox 14 august 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Alexandru: Calea spre îndeplinirea dorințelor

Calendar creștin ortodox 14 august 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 14 august 2023, conform calendarului creștin ortodox.

Calendar creștin ortodox 14 august 2023. Sfântul Proroc Miheia

Sfântul și înălțatul Prooroc Miheia (cunoscut și ca Micah sau Mica în anumite traduceri) este al șaselea în rândul celor doisprezece Profeți mici din Vechiul Testament. Viața sa a avut loc spre sfârșitul secolului al VIII-lea î.Hr., fiind contemporan cu profeții Isaia, Amos și Osea. El este autorul cărții biblice care îi poartă numele. Numele Miheia înseamnă „Cel ce provine de la Dumnezeu”. De asemenea, este notabil pentru faptul că a profețit că Betleemul va fi locul nașterii Mesia.

Sfântul Prooroc Miheia este sărbătorit de Biserica Ortodoxă în două date, 5 ianuarie și 14 august, ca un omagiu adus învățăturilor și profetiei sale. El rămâne o figură semnificativă în tradiția creștină, cu contribuții importante la înțelegerea și transmiterea mesajelor divine către oameni.

Miheia a venit pe lume în localitatea Moreșet, însă puține detalii au ajuns până la noi cu privire la viața sa personală. Stilul în care este redactată cartea sa sugerează că era o persoană instruită, posibil provenind dintr-o familie înstărită de proprietari de terenuri. În anul 722 î.Hr., Miheia a fost martor la căderea Regatului lui Israel. Pe parcursul a mai mult de cincizeci de ani, el a străbătut teritoriul Regatului lui Iuda, ducând un mesaj de conștientizare poporului iudeu cu privire la încălcarea legământului lor cu Dumnezeu. Prin predicile sale, a îndemnat oamenii să se îndepărteze de păcatele în care se cufundaseră și să se apropie mai mult de Divinitate.

Viața sfântului Proroc Miheia

Despre sfârșitul vieții Proorocului Miheia se cunosc puține informații, în afară de faptul că a fost înmormântat în Moreșet, locul nașterii sale. Descoperirea sfintelor sale moaște a avut loc în timpul domniei împăratului Teodosie cel Mare, în ultima parte a secolului al IV-lea d.Hr., prin intermediul unei descoperiri miraculoase făcute episcopului de atunci al Elefteropolisului.

Miheia a scris despre Mesia care avea să vină, despre locul nașterii acestuia, despre strămoșii, originea și viitoarea domnie a acestuia.

Şi tu, Betleeme Efrata, deși ești mic între miile lui Iuda, din tine va ieși Stăpânitor peste Israel, iar obârșia Lui este dintru început, din zilele veșniciei. Pentru aceasta îi va lăsa până în vremea când aceea ce trebuie să nască va naște. Atunci rămășița fraților săi se va întoarce la fiii lui Israel. El va fi voinic și va paște poporul prin puterea Domnului, întru slava numelui Domnului Dumnezeului Său și toți vor fi fără de grijă, iar El va fi mare, până la marginile pământului. Şi El Însuși va fi pacea noastră! (Miheia 5, 1-4).

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: