Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 15 septembrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la această dată

Calendar creștin ortodox 15 septembrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la această dată

iosif cel nou

Calendar creștin ortodox 15 septembrie 2023. Cu bucurie și evlavie, ne oprim să aducem în atenție viața și moștenirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, o figură remarcabilă a spiritualității creștine ortodoxe. Acest sfânt ierarh a trăit într-o perioadă tulbure a istoriei României, și și-a dedicat întreaga viață slujirii lui Dumnezeu și binefacerii semenilor săi.

Viața și copilăria Sfântului Ierarh Iosif

Sfântul Ierarh Iosif s-a născut în anul 1912 în satul Halmășd, din județul Sălaj, într-o familie de credincioși ortodocși. De mic, a arătat o înclinație către viața duhovnicească, iar părinții săi au recunoscut în el darul divin și i-au încurajat vocația. Acesta a studiat teologia la Blaj și apoi la Budapesta, unde a devenit preot și apoi diacon.

După absolvirea studiilor, Sfântul Ierarh Iosif s-a întors în România și a slujit ca preot și dascăl în diferite parohii și școli. A trăit într-o perioadă de mari provocări pentru Biserica Ortodoxă Română, când credința și valorile tradiționale au fost supuse unor presiuni puternice din partea regimurilor comuniste.

Sfântul Ierarh Iosif a fost un apărător curajos al credinței creștine și al valorilor ortodoxe în fața persecuțiilor comuniste. A fost arestat și închis de mai multe ori, dar niciodată nu și-a trădat credința sau principiile sale. În închisoare, a împărtășit credința și a adus alinare celor aflați în suferință.

Viața Sfântului Ierarh Iosif

După eliberare, Sfântul Ierarh Iosif a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, iar mai târziu al Episcopiei Ortodoxe Române a Sălajului. În calitate de episcop, a continuat să militeze pentru drepturile și libertățile Bisericii Ortodoxe și ale credincioșilor.

Sfântul Ierarh Iosif a fost un model de virtute și smerenie pentru toți cei care l-au cunoscut. El a trăit o viață de rugăciune și ascultare de voia lui Dumnezeu și a făcut multe fapte bune pentru cei în nevoie. A sprijinit activitatea socială și filantropică a Bisericii și a contribuit la ridicarea morală a comunităților pe care le-a slujit.

Sfântul Ierarh Iosif a trecut la cele veșnice în anul 1983, dar moștenirea sa spirituală și influența sa continuă să trăiască în inimile credincioșilor. El a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română și este sărbătorit în fiecare an pe 26 septembrie, ziua în care a adormit în Domnul.

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș rămâne un exemplu viu al credinței și curajului în apărarea valorilor creștine. Viața sa ne amintește de importanța dreptății, compasiunii și slujirii față de cei în suferință. În vremuri de incertitudine și provocări, putem găsi inspirație în exemplul său de credință neclintită și iubire față de Dumnezeu și semenii săi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: