Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 16 septembrie 2023. Ce sfânt este sărbătorit în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox 16 septembrie 2023. Ce sfânt este sărbătorit în această zi de sărbătoare

calendar

Calendar creștin ortodox 16 septembrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 16 septembrie, conform calendarului creștin ortodox. Zi de sărbătoare pentru credincioși.

Calendar 16 septembrie 2023. Sfânta Muceniță Eufimia

Sfânta Eufimia a trăit în secolul al III-lea, în cetatea Calcedon din Asia Mică (astăzi Kadıköy, Turcia). Ea provenea dintr-o familie creștină și, încă de la o vârstă fragedă, s-a dedicat lui Dumnezeu printr-o viață de smerenie și rugăciune. În acea perioadă, creștinii erau supuși persecuției și erau nevoiți să-și țină credința ascunsă pentru a evita persecuția.

Sfânta Eufimia a devenit cunoscută pentru curajul și hotărârea sa în a mărturisi credința creștină în fața autorităților. La un moment dat, ea a fost adusă în fața guvernatorului local, care a încercat să o determine să renunțe la credința sa. Cu toate acestea, Eufimia a rămas fermă în credința ei și a refuzat să aducă jertfe zeilor păgâni.

Deoarece nu a putut fi convinsă să renunțe la credința creștină, Sfânta Eufimia a fost supusă la diverse torturi și chinuri, dar ea a rămas puternică în credința sa și nu a cedat. Legenda spune că, în timpul torturilor, Sfânta Eufimia a fost protejată miraculos de Dumnezeu, ceea ce a întărit și mai mult credința celor care au asistat la aceste evenimente.

Sfânta Muceniță Eufimia a sfârșit prin a-și da viața pentru credința sa, fiind martirizată în anul 303. Cu timpul, cultul său s-a dezvoltat, iar astăzi este cunoscută ca una dintre sfintele care au sfidat persecuția și au rămas credincioase până la moarte.

Viața Sfintei Mucenițe Eufimia 

Sărbătoarea Sfintei Mucenițe Eufimia este un moment de recunoștință și meditație pentru credincioși. Această zi ne oferă prilejul de a ne gândi la curajul și devotamentul ei în fața persecuției religioase și de a ne întări propria credință în Dumnezeu.

În multe locuri, credincioșii participă la slujbe religioase speciale în această zi, ascultând cuvintele preoților și reflectând asupra învățăturilor Sfintei Mucenițe Eufimia. De asemenea, se roagă pentru protecție și putere în fața provocărilor vieții de zi cu zi, inspirându-se din exemplul ei de tărie și credință.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: