Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin-ortodox 17 iunie 2023. Ce sfinți sunt sărbătoriți. Zi cu dezlegare la pește

Calendar creștin-ortodox 17 iunie 2023. Ce sfinți sunt sărbătoriți. Zi cu dezlegare la pește

calendar

Calendar creștin-ortodox 17 iunie 2023. Ce sfânt este sărbătorit la data de 17 iunie 2023, conform calendarului creștin-ortodox. Ce rugăciune trebuie să fie rostită de către orice creștin pentru a avea noroc și a fi ferit de rele.

Calendar creștin-ortodox 17 iunie 2023. Sfinţii Mucenici Manuil, Savel şi Ismail

În calendarul ortodox, sărbătorirea sfinților mucenici este o ocazie de a rememora viața și jertfa creștinilor care și-au dat viața în numele credinței lor. Printre acești sfinți mucenici, Sfinții Manuil, Savel și Ismail se numără printre cei mai venerați și iubiți. Acești martiri curajoși au fost martorii neclintiți ai lui Hristos și ai valorilor creștine în fața persecuțiilor brutale. Viața lor impresionantă și moartea lor martirică au rămas un exemplu de curaj și devotament pentru generațiile de creștini care le-au urmat.

Sfinții Mucenici Manuil, Savel și Ismail au trăit în secolul al XVIII-lea în timpul domniei Sultanului Selim III, în timpul Imperiului Otoman. Manuil era un tânăr creștin din Grecia, în timp ce Savel și Ismail erau doi frățiori musulmani convertiți la creștinism. Acești trei tineri au devenit apropiați și au împărtășit aceeași credință în Hristos, ceea ce i-a făcut să formeze o legătură strânsă.

În timpul domniei Sultanului Selim III, creștinii erau supuși unei presiuni constante pentru a se converti la islamism. Sfinții Manuil, Savel și Ismail au refuzat ferm să renunțe la credința lor creștină și să adere la islam. Această atitudine de neclintită loialitate față de Hristos i-a determinat pe conducătorii otomani să îi supună la tortură și persecuții cumplite într-o încercare de a-i face să renunțe la credința lor.

Cu toate acestea, sfinții mucenici nu s-au lăsat înfrânți de suferință și tortură. Ei și-au păstrat credința neclintită în Dumnezeu și au rămas puternici în fața provocărilor. Cu inima plină de curaj, acești martiri au fost executați prin decapitare, devenind martirii credinței creștine.

Viața și moartea Sfinților Manuil, Savel și Ismail au rămas în memoria creștinilor ca un exemplu de curaj și devotament față de credință. Pelerinii le vizitează mormintele și le aduc omagii în continuare, căutând protecția lor.

Troparul Sfinţilor Mucenici Manuil, Savel şi Ismail

Glasul al 4-lea

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Condacul Sfinţilor Mucenici Manuil, Savel şi Ismail

 Glasul al 2-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare.

Cu credinţa lui Hristos fiind răniţi, preafericiţilor şi paharul Lui cu credinţă bând, închinăciunile perşilor şi îndrăzneala pe pământ aţi surpat, cei întocmai cu numărul Treimii, rugăciuni faceţi pentru noi toţi.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: