Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 18 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox 18 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

evanghelist luca

Calendar creștin ortodox 18 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 18 octombrie, conform calendarului creștin ortodox. Află mai multe despre viața sfântului care este comemorat în această zi de sărbătoare.

Calendar creștin ortodox 18 octombrie 2023. Sfântul Apostol și Evanghelist Luca

Sfântul Luca, cunoscut și sub numele de Luca Evanghelistul, s-a născut în Antiohia, în ceea ce astăzi este Turcia, în jurul anului 84 d.Hr. Nu se cunosc prea multe detalii despre viața din perioada copilăriei, dar el a devenit un apropiat colaborator al Sfântului Apostol Pavel și a călătorit alături de acesta în timpul misiunilor sale evanghelice.

Una dintre cele mai cunoscute pasaje atribuite lui Luca este povestea nașterii lui Isus, care poate fi găsită în Evanghelia sa. El oferă detalii despre fecioara Maria, nașterea lui Isus în iesle și adorarea pruncului de către păstori și Magii din Răsărit. Această narațiune este una dintre cele mai iubite și cunoscute povești de Crăciun din întreaga lume.

Pe lângă contribuția sa la Evanghelii, Sfântul Luca este, de asemenea, autorul cărții „Faptele Apostolilor”, care oferă o relatare a începuturilor Bisericii creștine și a răspândirii mesajului lui Isus Cristos în lumea antică. Acest text este o resursă importantă pentru înțelegerea modului în care creștinismul s-a răspândit și a tribulațiilor pe care le-au întâmpinat primii creștini în timpul propagării credinței lor.

Viața Sfântului Evanghelist Luca

Sfântul Luca este recunoscut în special pentru preocuparea sa pentru aspectele umane ale evangheliei. El a inclus numeroase povești și parabole care pun în evidență compasiunea lui Isus față de cei sărmani, bolnavi și marginalizați. Prin scrierile sale, el a evidențiat importanța iubirii, milostivirii și unității în comunitatea creștină.

Această zi de sărbătoare îi îndeamnă pe creștinii ortodocși să mediteze asupra învățăturilor lui Luca și asupra moștenirii spirituale pe care a lăsat-o. Este, de asemenea, o oportunitate de a reflecta asupra modului în care putem aplica aceste învățături în viața noastră de zi cu zi și de a ne aminti de importanta aducerii compasiunii și iubirii lui Isus în lumea noastră.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: