Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 19 mai 2023. Rugăciunea Sfântului Patrichie pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

Calendar creștin ortodox 19 mai 2023. Rugăciunea Sfântului Patrichie pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

calendar

Calendar creștin ortodox 19 mai 2023. Sărbătoare importantă vineri, pe 19 mai, pentru toți creștinii ortodocși. Iată ce sfânt este prăznuit în calendarul creștin-ortodox, dar și care este rugăciunea pe care trebuie să o rostești astăzi dacă dorești să fii ferit de rele.

Calendar creștin ortodox 19 mai 2023. Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei

În data de 19 mai 2023, calendarul creștin ortodox marchează sărbătoarea Sfântului Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei.

Sfântul Patrichie a fost unul dintre cei mai iluștri sfinți din primele secole ale Bisericii creștine. S-a născut într-o familie creștină în Prusia, în secolul al IV-lea. Deși provine dintr-un mediu în care creștinismul era persecutat, Patrichie și-a manifestat devotamentul său față de credință încă de la o vârstă fragedă. Încurajat și susținut de părinții săi, a părăsit lumea și a intrat în viața monahală, dorind să slujească lui Dumnezeu într-un mod mai profund și mai dedicat.

Patrichie a trăit într-o perioadă tumultuoasă, în care creștinismul era în continuă luptă cu persecuția și ereziile. Aflându-se în Prusia, el a devenit un lider spiritual puternic și a fost ales episcop al acestei regiuni. În această funcție, a luptat cu ardoare împotriva influențelor păgâne și a erezilor care amenințau credința ortodoxă.

Viața Sfântului Mucenic Patrichie a fost un exemplu de curaj și credință neclintită. El a fost cunoscut pentru înțelepciunea sa spirituală și pentru abilitatea de a-i îndruma pe credincioși în calea dreaptă. Chiar și în fața persecuției și a opoziției, Patrichie a rămas fidel învățăturilor Bisericii și a luptat pentru păstrarea credinței ortodoxe în Prusia.

În cele din urmă, Sfântul Patrichie a fost martirizat pentru credința sa. În timpul unei perioade de persecuție intensă împotriva creștinilor, a fost arestat și supus unor torturi cumplite. Cu toate acestea, el nu și-a renegat credința și a rămas neclintit în fața suferinței. A fost condamnat la moarte și a fost executat prin decapitare.

Calendar 19 mai 2023.Rugăciunea Sfântului Patrichie pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

„Mucenicul tău, Doamne, întru nevoinţele lui, cununile nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre și ajută-ne să ne împlinim dorințele imposibile, Hristoase Dumnezeule.

Grăitorul de Dumnezeu înfierbântându-se de râvna dreptei credinţe, a veştejit văpaia înşelăciunii, grăind fără sminteală ritoriceşte dogmele cuvântării de Dumnezeu, şi cu adevărat înţelepţind pe toţi către cunoştinţă dumnezeiască.

Cel ce ai întărit din început cerurile întru pricepere, şi pământul pe ape l-ai întemeiat, pe piatra poruncilor Tale, Hristoase, mă întăreşte; că nu este sfânt afară de Tine, Unule Iubitorule de oameni.

Trecut-aţi apa încercărilor şi focul chinurilor şi învederat ai primit acum repaosul cel veşnic în locaşurile cele cereşti, întru care dănţuind neîncetat, purtând cununi, izbăvește-ne pe noi de primejdii, pătimitorule.

Amin!”

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: