Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 19 septembrie 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox 19 septembrie 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

rugaciune

Calendar creștin ortodox 19 septembrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la această dată de către credincoșii ortodocși. Află mai multe detalii despre viața sfântului care este comemorat în această zi de sărbătoare.

Calendar creștin ortodox 19 septembrie 2023. Sf. Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont

Pe 19 septembrie 2023, credincioșii ortodocși își sărbătoresc credința și tradițiile prin comemorarea Sfinților Mucenici Trofim, Savatie și Dorimedont. Acești sfinți mucenici au avut o viață plină de credință și devotament, iar sărbătoarea lor aduce în prim-plan exemple de curaj și sacrificiu pentru credință.

Viața Sfântului Mucenic Trofim

Sfântul Mucenic Trofim a trăit în timpul împăratului Dioclețian (244-311 AD), cunoscut pentru persecuția sa împotriva creștinilor. Trofim era un creștin devotat care nu a renunțat niciodată la credința sa, chiar în fața persecuțiilor. El a fost supus la torturi cumplite, dar nu a clintit în credința sa. A murit martir pentru credința creștină și este sărbătorit în această zi ca un exemplu de curaj și loialitate față de Dumnezeu.

Viața Sfântului Mucenic Savatie

Sfântul Mucenic Savatie a trăit în secolul al IV-lea și a fost un soldat roman. În timpul domniei împăratului Constantin cel Mare, creștinismul a fost eliberat de persecuții, iar Savatie a fost convertit la creștinism. El a decis să-și părăsească cariera militară pentru a sluji lui Hristos și a trăit o viață sfântă în rugăciune și ascetism. Împreună cu fratele său, Trofim, Savatie a fost martirizat pentru credința sa creștină.

Viața Sfântului Mucenic Dorimedont

Sfântul Mucenic Dorimedont a trăit în aceeași perioadă și a fost și el un creștin devotat. În ciuda amenințărilor și a torturilor, Dorimedont nu a renunțat niciodată la credința sa în Hristos. El a fost martirizat pentru credința sa și este sărbătorit în această zi alături de Sfinții Mucenici Trofim și Savatie.

Acești sfinți mucenici au jertfit viețile lor în numele credinței creștine, refuzând să renunțe la învățăturile lui Hristos chiar și în fața persecuțiilor brutale ale vremii lor. Sărbătoarea lor ne amintește de importanța credinței și a curajului în viața creștină. Ei sunt exemple de devotament și sacrificiu pentru credință, iar credincioșii ortodocși îi cinstesc în această zi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: