Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 2023. Zi de sărbătoare pentru toți credincioșii. Ce sfânt este prăznuit

Calendar creștin ortodox 2023. Zi de sărbătoare pentru toți credincioșii. Ce sfânt este prăznuit

sfantul stefan

Sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan este celebrată în calendarul ortodox la data de 2 august. Această sărbătoare este considerată deosebit de importantă pentru credincioșii ortodocși și este marcată cu respect și pietate. Iată detaliile!

Calendar creștin ortodox 2 august 2023. Aducerea moaștelor Sfântului Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan

Aducerea moaștelor Sfântului Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan este o sărbătoare importantă din calendarul liturgic ortodox, celebrată în fiecare an la data de 2 august. Această sărbătoare marchează aducerea sfintelor moaște ale Sfântului Ștefan din Ierusalim în Biserica din Vlaherne, un eveniment plin de semnificație duhovnicească pentru credincioși.

Sfântul Ștefan a fost unul dintre cei șapte diaconi aleși de către apostoli în primele comunități creștine, pentru a-i ajuta în administrarea bunurilor materiale și pentru a se ocupa de nevoile comunității. El a fost unul dintre cei mai devotați ucenici ai lui Isus și a propovăduit cu zel cuvântul lui Dumnezeu.

În conformitate cu tradiția creștină, Sfântul Ștefan a fost martirizat pentru credința sa în Hristos. În timpul domniei lui Irod Agripa, el a fost acuzat de blasfemie și a fost condamnat la moarte prin lapidare. În momentul martirajului său, Sfântul Ștefan a avut o viziune a cerurilor deschise și a văzut pe Fiul Omului în picioare la dreapta lui Dumnezeu, ceea ce a întărit și mai mult credința sa în Hristos.

Moaștele Sfântului Ștefan au fost îngropate de credincioși într-un loc tainic

Moaștele Sfântului Ștefan au fost îngropate de credincioși într-un loc tainic, iar în secolul al V-lea, ele au fost descoperite. Împăratul Teodosie al II-lea și soția sa, împărăteasa Eudokia, au hotărât să ducă sfintele moaște într-o procesiune solemnă și să le așeze în Biserica din Vlaherne, în apropiere de Constantinopol. Acest eveniment a devenit cunoscut sub numele de Aducerea moaștelor Sfântului Ștefan și a fost sărbătorit anual pentru a onora memoria acestui mare martir al credinței creștine.

Sărbătoarea Aducerii moaștelor Sfântului Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan este un prilej de aducere aminte a mărturiei și devotamentului acestui sfânt, care și-a dat viața pentru credința în Hristos. Credincioșii ortodocși participă la slujbe speciale, rostind rugăciuni și cântând despre faptele Sfântului Ștefan, exprimându-și astfel recunoștința și admirația față de acest exemplu de sfințenie și curaj.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: