Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 25 iulie 2023. Sărbătoare importantă pentru toți creștinii. Rugăciunea zilei

Calendar creștin ortodox 25 iulie 2023. Sărbătoare importantă pentru toți creștinii. Rugăciunea zilei

adormirea sf ana

Calendar creștin ortodox 25 iulie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 25 iulie 2023, conform calendarului creștin ortodox. Află ce rugăciune trebuie să rostească orice creștin în această zi de sărbătoare pentru a fi ferit de necazuri!

Calendar creștin ortodox 25 iulie 2023. Adormirea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria și bunica după trup a Mântuitorului Iisus Hristos

Sfânta Ana este cunoscută în tradiția creștină drept mama Sfintei Maria, mama lui Iisus Hristos. În Evangheliile canonice, informațiile cu privire la Sfânta Ana sunt limitate, dar există unele tradiții și evanghelii apocrife care menționează numele ei și importanța sa în istoria mântuirii.

Potrivit tradiției, Sfânta Ana și soțul ei, Ioachim, au fost amândoi descendenți ai casei regale a lui David și au trăit în Nazaret. Aceștia s-au închinat în rugăciune și post, cerând lui Dumnezeu să le ofere un copil. În cele din urmă, rugăciunile lor au fost ascultate, iar Sfânta Ana a dat naștere Fecioarei Maria, cea care avea să devină Maica Domnului.

Fecioara Maria a crescut în frica de Domnul și a devenit un exemplu de smerenie, credință și ascultare față de voia lui Dumnezeu. Ea a fost aleasă să devină Maica Mântuitorului Iisus Hristos, iar Sfânta Ana a jucat un rol esențial în creșterea și îndrumarea Mariei în credință.

Adormirea Sfintei Ana, sărbătorită în 25 iulie, marchează momentul în care Sfânta Ana a plecat din această lume pentru a se înălța la Dumnezeu. Această sărbătoare subliniază importanța și sfințenia vieții ei și aduce mulțumire și recunoștință pentru darurile pe care le-a adus în istoria creștinismului.

Sfânta Ana este considerată o protectoare și mijlocitoare pentru cei care îi cer ajutorul. Credincioșii se roagă ei pentru a primi îndrumare în situații dificile și pentru a găsi bucurie și împlinire în viață. De asemenea, este o sărbătoare importantă în familie, întrucât Sfânta Ana este privită ca un exemplu al bunătății și devotamentului matern.

Rugăciunea Sfintei Ana pentru dobândirea de prunci

Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor.

Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta… Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo. Amin

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: