Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 25 mai 2023. Mare sărbătoare pentru toți credincioșii. Zi marcată cu cruce roșie

Calendar creștin ortodox 25 mai 2023. Mare sărbătoare pentru toți credincioșii. Zi marcată cu cruce roșie

rugaciune 25 mai

Calendar creștin-ortodox 25 mai 2023. În data de 25 mai 2023, creștinii ortodocși au un motiv mare de sărbătoare, iar ziua de astăzi este marcată cu cruce roșie, așadar nu este recomandat ca rufele să fie spălate și nu este încurajată nici munca în gospodărie.

Calendar creștin-ortodox 25 mai 2023. Înălțarea Domnului

În conformitate cu Calendarul Ortodox, data de 25 mai este marcată de două sărbători importante pentru creștinii ortodocși: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor. Această zi este notată cu o cruce roșie în calendarul religios, semnificând importanța deosebită a acestor evenimente pentru comunitatea creștină.

Înălțarea Domnului este o sărbătoare mobilă, cu data determinată de data la care pică Paștele în fiecare an. Creștinii sărbătoresc Înălțarea Domnului în fiecare an, la 40 de zile după Învierea Domnului, într-o zi de joi. Această sărbătoare marchează momentul în care Isus Hristos S-a înălțat la ceruri în fața discipolilor Săi, la 40 de zile după Învierea Sa din morți. Înălțarea Domnului este considerată o dovadă a înălțării lui Isus la dreapta Tatălui și a încheierii misiunii Sale pe pământ.

În același timp, pe 25 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc și Ziua Eroilor. Această zi are o semnificație dublă, fiind ocazia de a aduce omagiu și recunoștință eroilor care și-au jertfit viața pentru apărarea țării și a credinței lor. Ziua Eroilor este un moment de comemorare și pomenire a celor căzuți în războaie și de a exprima recunoștința față de sacrificiul lor suprem. Este un prilej de aducere aminte a eroilor care și-au dat viața pentru libertate, demnitate și valorile naționale.

Calendar creștin-ortodox 25 mai 2023. Cele mai cunoscute tradiții și obiceiuri de Înălțarea Domnului

Tradiția colectării ierbii. Se spune că în dimineața Înălțării Domnului, iarba are o putere deosebită și proprietăți vindecătoare. Astfel, oamenii obișnuiesc să iasă în câmp și să culeagă iarbă pentru a o folosi ulterior în diverse tratamente sau pentru a o păstra ca talisman.

Tradiția păstrării ierbii în casă. Iarba colectată în ziua Înălțării Domnului este adusă în casă și pusă în diferite locuri, cum ar fi icoanele sau colțurile încăperilor. Se crede că aceasta aduce noroc și protecție familiei.

Superstiția potrivit căreia Înălțarea Domnului marchează deschiderea porților cerului. Se crede că în această zi, cerurile sunt larg deschise și rugăciunile și dorințele oamenilor ajung mai ușor la Dumnezeu. Mulți credincioși consideră că este momentul propice pentru a-și exprima dorințele și a se ruga pentru binecuvântări speciale.

Tradiția plantării de copaci în ziua Înălțării Domnului. Această tradiție este des întâlnită în unele regiuni și simbolizează creșterea spirituală și înălțarea credincioșilor către Dumnezeu.

Superstiția conform căreia vremea în ziua Înălțării Domnului poate prevesti cum va fi vara. Dacă vremea este senină și însorită, se crede că vara va fi frumoasă și rodnică. În schimb, dacă ziua este noroasă sau pluvioasă, se consideră că vara va fi ploioasă și mai puțin favorabilă agriculturii.

Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească de Înălțarea Domnului

„Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce, pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică!

Goneşte de la noi, ticăloșii, gândurile rele care ne tulbură, căci știi, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi. Vindecă rănile noastre sufletești şi luminează ochii cugetelor noastre!

Tu știi că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii.

Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălțăm cugetele şi simțirile noastre la cer, pentru a ne împărtăși şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!”

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: