Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin-ortodox 26 mai 2023. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în această zi de sărbătoare

Calendar creștin-ortodox 26 mai 2023. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o spună în această zi de sărbătoare

sfantul apostol carp

Calendar creștin-ortodx 26 mai 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 26 mai conform calendarului creștin-ortodox și care este rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o rostească în această zi de sărbătoare.

Calendar creștin-ortodox 26 mai 2023. Sfântul Apostol Carp

Sfântul Apostol Carp este unul dintre cei șaptezeci de apostoli ai Mântuitorului și, ulterior, a devenit un slujitor al Sfântului Apostol Pavel. Viața și activitatea sa sunt învăluite în mister, iar puține informații concrete există despre el. Cu toate acestea, prin poveștile și tradițiile care s-au transmis de-a lungul timpului, putem contura o imagine a acestui mărturisitor al credinței creștine.

Sfântul Apostol Carp a fost unul dintre cei șaptezeci de apostoli aleși de către Domnul Isus Hristos pentru a propovădui Evanghelia. Deși nu avem detalii despre originea sa sau despre primele sale experiențe în slujba lui Hristos, știm că a fost unul dintre martorii înviații Mântuitorului și a participat la predicarea mesajului creștin în diferite regiuni.

După Înălțarea la Ceruri a Domnului Isus Hristos, Sfântul Apostol Carp a continuat să răspândească Evanghelia și să întărească comunitățile creștine înființate. În această perioadă, a avut ocazia de a-l întâlni pe Sfântul Apostol Pavel, care a devenit un mentor și un prieten apropiat. Sfântul Carp a învățat de la Pavel înțelepciunea și înțelegerea adâncă a învățăturilor lui Hristos și a devenit un slujitor devotat al acestuia.

În timpul slujirii sale alături de Sfântul Pavel, Sfântul Apostol Carp a fost martor al numeroaselor persecuții și suferințe prin care au trecut creștinii. Împreună cu Pavel, a experimentat arestări, bătăi și alte forme de persecuție pentru că își mărturiseau credința în Hristos. Aceste încercări nu au slăbit credința și devotamentul său, ci l-au întărit și i-au adus o mai mare înțelegere a valorii jertfei pentru credință.

În cele din urmă, Sfântul Apostol Carp a devenit un mărturisitor al credinței până la moarte. În timpul unei persecuții intense a creștinilor, Sfântul Carp a fost arestat și supus la diferite torturi pentru a renunța la credința în Hristos. Cu toate acestea, el a rămas ferm și neschimbat în credința sa. Conform tradiției, a fost aruncat într-un cazan plin cu apă fierbinte și ulei, dar miraculos a ieșit nevătămat. În cele din urmă, a fost condamnat la moarte prin decapitare și a primit cununa mărturisirii.

Rugăciune către Sfântul Apostol Carp

Apostole Sfinte Carp, roagă pe milostivul Dumnezeu să dăruiască iertare de greșeli sufletelor noastre.

Ca pe o stea luminoasă, Biserica totdeauna te-a agonisit pe tine, Apostole Alfeu, cu minunile tale cele de multă dăruire luminându-se. Pentru aceea strigăm lui Hristos : Mântuieşte pe cei ce cu credinţă cinstesc pomenirea Apostolului Tău, ca un milostiv.

Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: