Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 27 octombrie 2023. Zi de mare sărbătoare pentru toți credincioșii

Calendar creștin ortodox 27 octombrie 2023. Zi de mare sărbătoare pentru toți credincioșii

sfantul dimitrie cel nou

Calendar creștin ortodox 27 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la această dată, conform calendarului. Află mai multe detalii despre viața sfântului care este sărbătorit în această zi de către toți credincioșii ortodocși.

Calendar creștin ortodox 27 octombrie 2023. Sfântul Dimitrie cel Nou

Viața Sfântului Dimitrie cel Nou

Sfântul Dimitrie cel Nou, cunoscut și ca Sfântul Dimitrie Basarabov, s-a născut în orașul Tessalonica (Salonic), Grecia, în secolul al III-lea. El a fost crescut într-o familie creștină și, încă de mic, a manifestat o adâncă înclinație spre credință și slujirea lui Dumnezeu. La vârsta adultă, Dimitrie a devenit comandantul garnizoanei militare din Tessalonica, sub împăratul Maximian.

Una dintre cele mai cunoscute povești despre viața sa este cea legată de apărarea credinței creștine. În timpul persecuției creștinilor, Sfântul Dimitrie a rămas ferm în credința sa și a refuzat să se închine idolilor păgâni. Acest lucru a atras mânia împăratului, care l-a arestat și l-a condamnat la moarte. Sfântul Dimitrie a fost închis într-o închisoare din Tessalonica, unde a fost ucis cu sulița, în anul 306.

După moartea sa, Sfântul Dimitrie a devenit un martir și un exemplu de credință neclintită în creștinism. Multe minuni s-au atribuit rugăciunilor sale și sfintelor sale moaște, care au fost păstrate în biserica care îi poartă numele.

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou este un moment de adorare și recunoaștere a vieții și a sfințeniei sale. În această zi, credincioșii ortodocși se adună în biserici pentru a participa la slujbe speciale dedicate Sfântului Dimitrie. Se spune că acest sfânt este un apărător puternic împotriva vrăjmașilor, un ajutor în timpurile de necaz și o sursă de putere pentru cei care se confruntă cu dificultăți.

De asemenea, în această zi, se amintește de sacrificiul său pentru credința creștină și de exemplul său de curaj în fața persecuției. Credincioșii îl roagă pe Sfântul Dimitrie să le ofere protecție împotriva răului și să le dea putere pentru a merge pe calea credinței.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: