Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 28 iulie 2023. Sfânta Irina, cea care a primit mere din Rai

Calendar creștin ortodox 28 iulie 2023. Sfânta Irina, cea care a primit mere din Rai

sfanta irina

Calendar creștin ortodox 28 iulie 2023. Ce sfânt este sărbătorit de către Biserica Ortodoxă la data de 28 iulie 2023, conform calendarului creștin ortodox.

Calendar creștin ortodox 28 iulie 2023. Sfânta Irina Hrisovalantou, cunoscută ca sfânta care a primit mere din Rai

Pe 28 iulie 2023, Biserica Ortodoxă sărbătorește memoria unei personalități remarcabile – Sfânta cIrina Hrisovalantou, cunoscută în tradiția creștină drept sfânta care a primit mere din Rai. Viața acestei sfinte este înconjurată de povești și miracole, devenind o sursă de inspirație pentru credincioși de-a lungul timpului. Cu o credință neclintită și o inimă plină de iubire față de Dumnezeu, Sfânta Irina a lăsat o amprentă puternică în istoria spirituală a creștinismului.

Sfânta Irina Hrisovalantou, cunoscută și sub numele de Sfânta Irina din Atena, s-a născut în secolul al VIII-lea în Constantinopol. A fost fiica unui aristocrat din Atena și a trăit o viață plină de bogăție și lux. Cu toate acestea, după moartea părinților săi, ea a renunțat la viața sa plină de opulență și s-a refugiat la Mănăstirea Chalkoprateia din Constantinopol.

O poveste celebră din viața Sfintei Irina este legată de un dar minunat pe care l-a primit de la îngeri. În timpul postului Paștelui, într-o zi de vineri seara, în timp ce se afla în rugăciune, îngerii i-au dăruit Sfintei Irina trei mere aurii din Rai. Aceste mere erau considerate o binecuvântare divină și o confirmare a credinței și sfințeniei sale. Merele au devenit un simbol al legăturii sale profunde cu Dumnezeu și al harului pe care-l purta în inima sa.

Sfânta Irina a primit în dar mere din Rai

Merele primite din Rai de către Sfânta Irina reprezintă o conexiune directă cu divinul și o recompensă pentru credința sa neșovăielnică. Această poveste inspiră credincioșii să caute merele spirituale, adică binecuvântările și darurile duhovnicești, prin rugăciune, fapte bune și trăirea unei vieți pline de devotament față de Dumnezeu.

Sărbătoarea Sfintei Irina Hrisovalantou din 28 iulie 2023 este un moment de înălțare spirituală și recunoștință față de viața și credința acestei sfinte remarcabile. Povestea merelor primite din Rai devine un simbol al credinței și speranței, încurajându-i pe credincioși să caute binecuvântările divine și să urmeze calea sfințeniei în viața lor de zi cu zi.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: