Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 6 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox 6 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit în această zi de sărbătoare

sf apostol roma

Calendar 6 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 6 octombrie, conform calendarului creștin ortodox. Află mai multe detalii despre viața sfântului care este comemorat în această zi de sărbătoare.

Calendar 6 octombrie 2023. Sfântul Apostol Toma

Sfântul Apostol Toma, cunoscut și sub numele de Toma Didimus (adică „Toma Necredinciosul”), este cel mai cunoscut pentru momentul în care a pus la îndoială învierea lui Isus Hristos după crucificare. După învierea lui Isus, Toma nu se afla în rândul celorlalți apostoli și, când i s-a spus că Isus înviase, el a declarat că nu va crede până nu va vedea cu ochii săi și nu va pune degetul său în rănile lui Isus. Aceasta este originea poreclei „Necredinciosul” care i-a fost atribuită.

Potrivit tradiției creștine, Isus Hristos i-a răspuns neîncrederii lui Toma atunci când s-a întâlnit cu el mai târziu. Isus i-a permis lui Toma să atingă rănile sale și, în acel moment, Toma și-a recunoscut slăbiciunea și a declarat: „Domnul meu și Dumnezeul meu!” Această întâlnire a avut un impact profund asupra lui Toma, transformându-l într-un apostol credincios și hotărât să își dedice viața răspândirii învățăturilor lui Isus.

Viața Sfântului Apostol Toma

Sfântul Apostol Toma este adesea considerat apostolul care a dus creștinismul în India, unde a petrecut mare parte din viața sa, predicând și convertind mulți oameni la creștinism. Se crede că a fost martirizat în orașul Mylapore, în apropiere de Chennai, în India, la 3 iulie (în calendarul iulian), în jurul anului 72 d.Hr.

În ziua Sfântului Apostol Toma de pe 6 octombrie, credincioșii se adună în biserici pentru a comemora viața și moartea acestui apostol remarcabil. Se citește Evanghelia care relatează întâlnirea lui Toma cu Isus după înviere și se oficiază slujbe religioase speciale în cinstea sa. De asemenea, această zi oferă credincioșilor o ocazie de a reflecta asupra importanței credinței și a încrederii în Dumnezeu, precum și asupra puterii transformative a acestei încrederi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: