Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin-ortodox 8 iunie 202. Sfântul Teodor Stratilat. Rugăciune pentru apărarea de primejdii și îndepărtarea relelor

Calendar creștin-ortodox 8 iunie 202. Sfântul Teodor Stratilat. Rugăciune pentru apărarea de primejdii și îndepărtarea relelor

teodor

Calendar creștin-ortodox 8 iunie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 8 iunie, conform calendarului. Rugăciunea pe care creștinii trebuie să o rostească în această zi de sărbătoare pentru a zi feriți de rele. Zi cu cruce neagră.

Calendar creștin-ortodox 8 iunie 2023. Sfântul Teodor Stratilat

Pe 8 februarie este sărbătorit Sfântul Teodor Stratilat, iar pe 8 iunie se comemorează transferul sfintelor sale moaște din cetatea Eracliei în Evhaita. Sfântul Teodor Stratilat a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. A fost supus la numeroase torturi pentru că a refuzat să aducă jertfe idolilor.

După cinci zile de închisoare, a fost răstignit în mod similar cu Hristos. Mâinile și picioarele i-au fost înfipse cu cuie, iar trupul a devenit ținta tinerilor arcași. În timpul nopții, îngerul Domnului l-a coborât de pe cruce și l-a vindecat. Ca urmare a acestei minuni, mulți păgâni s-au convertit la creștinism. Ulterior, i-a fost tăiat capul la porunca împăratului Liciniu.

Sfântul Anastasie din Sinai relatează o minune legată de icoana Sfântului Teodor: În orașul Karast, lângă Damasc, exista o biserică dedicată Sfântului Teodor Stratilat. După cucerirea Damascului de către saracini, un grup de saracini s-a stabilit în biserica împreună cu soțiile și copiii lor. În fresca bisericii era pictată imaginea Sfântului Teodor. Unul dintre saracini a tras o săgeată și a lovit chipul Sfântului în față. Instantaneu, sângele a început să curgă din fața Sfântului. Ulterior, toți acei saracini au murit în acea biserică.

Rugăciune de mare ajutor pentru apărarea de primejdii și îndepartarea relelor

„Strălucit voievod al adevăratei Oşti a Împăratului Ceresc ai ajuns, Fericite Teodor, purtătorule de biruinţă; că înţelepţeşte te-ai luptat cu armele credinţei şi mulţimile demonilor le-ai biruit şi adevărat biruitor te-ai arătat. Pentru aceasta pe tine cu credinţă pururea te fericim.

Cu fapta şi cu cuvântul încredinţând numirea ta de dar al lui Dumnezeu, în dar împărţeşti daruri celor ce au nevoie; că tot darul desăvârşit care se pogoară de sus, de la Tatăl primindu-l, îmbogăţeşti pe toţi cei ce te cinstesc pe tine.

Toată Dumnezeiasca armă luând şi înşelăciunea surpând, pe îngeri i-ai îndemnat să laude nevointele tale. Că aprinzându-ţi mintea de Dumnezeiasca Dragoste, toate relele bărbăteşte ai înfruntat. Drept aceea potrivit cu numele tău, dăruieşti Dumnezeieşti daruri celor ce cer de la tine, purtătorule de biruinţă, Sfinte Mucenice Teodor.

Pentru aceasta strigăm către tine: roagă pe Hristos Dumnezeu, iertare de greşeale să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Acum și pururea și-n vecii vecilor, Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: