Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 1 aprilie 2020. Sfânta Maria Egipteanca, momentul de la desfrânare la credință

Calendar ortodox 1 aprilie 2020. Sfânta Maria Egipteanca, momentul de la desfrânare la credință

Sfanta Maria Egipteanca

Calendar ortodox 1 aprilie. În fiecare an la începutul lunii aprilie, credincioșii o prăznuies pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca.

Sfânta Cuvioasa Maria Egipteanca

Întreaga viață a Sfintei Egipteanca a fost scrisî de Sfântul patriarh Sofronie al Ierusalimului. Un ieronah Zosima, care trăia într-o mănăstire palestiniană a întâlnit o femeie pustnică al cărui corp era ars de soare.

Acesta i-a oferit haine și s-au rugat împreună, iar în timpul rugăciunii, Zosima i-a văzut trupul femeii înăltându-se spre cer. Femeia a început să-i povestească întreaga viață.

Femeia, pe nume Maria era o egipteancă care a fugit de lângă părinții săi la o vârstă foarte fragedă pentru a trăi ca prostituată în cetatea Alexandriei.

Tânăra s-a decis să însoțească un grup de pelerini care se îndreptau spre Ierusalim, inspitindu-i pe cale. Vânzând sărbătoarea Înălțării Cinstitei Cruci, a decis să îi însoțească pe păgâni, dar nu a putut intra în biserică, deoarece o putere o împiedica.

Maria a căzut în fața unei icoane a Maicii Domnului și a promis că își va schimba viața dacă o lasă să sărute cinstită crucea. Apoi a mers la Biseric Sfântului Ioan Botezătorul, unde s-a împărtășit cu Sfintele Taine și a plecat în pustie.

După patruzeci și șapte de ani, Zosima avea să o găsească. După un an, Maria și-a dat suflarea și a fost înmormântată cum se cuvine. Astfel Zosima a povestit cele întâmplate egumenului Ioan și fraților.

Canon de rugăciune către Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca

O, Preacuvioasă Maică Maria Egipteanca, cea care străluceşti în lumina Dumnezeirii, roagă-L pe Multmilostivul Dumnezeu să ne dea iertare de păcate şi mântuire sufletelor noastre, ca în Cereasca Împărăţie împreună cu Sfinţii şi cu Îngerii de-a pururi să-I dăm slavă Lui Dumnezeu cântând:

Aliluia! Cuvioasei Maici Maria Egipteanca, cele de laudă îi aducem pentru nevoinţele ei, cele mai presus de fire, că l-a biruit pe veliar cu puterea Sfintei Cruci şi cununa slavei a dobândit-o de la Dumnezeu. Roagă-te Stăpânului Hristos să ne ierte de păcate şi pe noi, cei care te lăudăm şi-ţi cântăm: Bucură-te Sfântă Cuvioasă maică Maria şi roagă-te să fim şi noi mai credincioşi, mai smeriţi, mai răbdători!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini