Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 10 februarie 2021. Mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 10 februarie 2021. Mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 10 februarie 2021

Calendar ortodox 10 februarie 2021. Este mare sărbătoare pentru creștini în ziua aceasta, după cum ne arată calendarul ortodox. Iată ce sărbătorim în ziua aceasta și ce rugăciune trebuie rostită.

Calendar ortodox 10 februarie 2021. Ce sfânt sărbătorim

Ziua de 10 februarie este în calendarul ortodox cea pe care o dedicăm Sfântului Mucenic Haralambie. Sfântul Mucenic Haralambie a fost episcop și era deja bătrân când a început prigoana împotriva creștinilor. Astfel, el nu s-a ferit să spună că este creștin, iar prigonitorii l-au prins și au început să îl tortureze pentru a-l face să renunțe la Hristos. Acest lucru nu s-a întâmplat, așa că tortura a început să fie și mai rea, iar pe măsură ce Sfântul Mucenic Haralambie se bucura că va ajunge la Hristos, pe atât de sadici deveneau cei ce îi torturau.

Mulți care au văzut toate aceste lucruri au căzut în genunchi și au crezut în Hristos pe loc, iar păcatele le-au fost iertate, căci și ei au fost uciși la rândul lor.

„Vino, Haralambie, prietenul Meu, cel ce ai răbdat multe pentru numele Meu. Cere de la Mine ce voieşti şi îţi voi da ţie”, s-a auzit din cer când Sfântul Haralambie era dus pe moarte. El a cerut ca moaștele lui să protejeze împotriva molimilor, iar oamenii care vin la el să fie sănătoși.

Calendar ortodox 10 februarie 2021. Canon de rugăciune

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie, făcătorul de minuni

Glasul al 4-lea

Arătatu-te-ai, Înţeleptule Haralambie, ca un stâlp neclintit al Bisericii lui Hristos şi ca un sfeşnic pururea luminos al Lumii, strălucit-ai în lume prin mucenicie, fericite şi ai risipit întunecimea idolilor. Drept aceea roagă-te lui Hristos cu îndrăzneală, ca să ne mântuiască pe noi.

Calendar ortodox 10 februarie 2021. Rugăciunea zilei

Condacul Sfântului Sfinţit Mucenic Haralambie, făcătorul de minuni

Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Ca o comoară de mult preţ a câştigat Biserica al tău cap, Sfinte Sfinţite Mucenice, pătimitorule şi purtătorule de biruinţă, Haralambie. Drept aceea se şi bucură, slăvind pe Ziditorul.

Calendar ortodox 10 februarie 2021. Ce alți sfinți mai sunt căsătoriți

Tot pe data de 10 februarie în calendarul ortodox din 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți, care s-au făcut remarcați datorită faptelor săvârșite de ei și credinței arătate în orice circumstanțe.

Sfintele Muceniţe Enata şi Valentina şi Mucenicul Pavel;

Părintele Anastasie, arhiepiscopul Constantinopolului;

Părintele Zenon;

Icoana Preasfintei de Născătoare de Dumnezeu din Areovind.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: