Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 februarie 2021. Ce sfânt este pomenit de creștini

Calendar ortodox 9 februarie 2021. Ce sfânt este pomenit de creștini

Calendar ortodox 9 februarie 2021

Calendar ortodox 9 februarie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta, pentru că are loc pomenirea Sfântului Mucenic Nichifor. Acesta a fost un exemplu de credință și chiar a ajuns să își dea viața pentru ceea ce crede, pentru Iisus Hristos.

Calendar ortodox 9 februarie 2021. Mare sărbătoare pentru creștini

Sfântul Mucenic Nichifor s-a născut în cetatea Antiohia, așa cum era ea numită pe vremuri, aceasta fiind, de fapt, capitala Siria de astăzi. El avea o mare credință în Dumnezeu și avea o legătură foarte puternică cu Saprichie, creștin la rândul lui și preot. Când diavolul a văzut ce legătură este între cei doi, acesta a decis să își bage coada, iar imediat între ei a început vrajba. Nici nu și-au mai vorbit, dar apoi Sfântul Mucenic Nichifor și-a dat seama că aceasta sigur este lucrarea lui satana și trebuie să se împace, căci nici nu aveau un motiv real de ceartă. Atunci, Sfântul Mucenic Nichifor s-a dus la acesta și a cerut iertarea spunând”Iartă-mă, părinte, iartă-mă pentru Domnul”.

După aceea au ajuns la putere niște împărați prigonitori, care l-au prins pe Saprichie, iar atunci Sfântu Nichifor a căutat să îi obțină iarăși iertarea. Nu numai că nu a obținut-o, dar fostul lui prieten a trecut la păgâni și el a fost ucis în locul acestuia, devenind mucenic.

Calendar ortodox 9 februarie 2021. Ce rugăciune se spune

Troparul Sfântului Mucenic Nichifor

Glasul al 4-lea

Mucenicul tău, Doamne, Nichifor, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

 Calendar ortodox 9 februarie 2021. Canon de rugăciune

Condacul Sfântului Mucenic Nichifor

Glasul al 3-lea

Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Într-aripându-te, fericite, cu dragostea Domnului şi Crucea Lui pe umeri purtând, mărite, ai ruşinat meşteşugirile diavolului şi te-ai luptat până la moarte pentru adevăr. Pentru aceasta te-ai arătat purtător de biruinţă şi tăinuitor al harului lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 9 februarie 2021. Ce alți sfinți sunt pomeniți

Tot pe data de 9 februarie, în calendarul ortodox din 2021 mai sunt pomeniţi și alți sfinți ce s-au remarcat pentru faptele lor. Iată pe cine mai cinstesc creștinii:

Sfinţii Mucenici Marcel, episcopul Siciliei, Pangratie, episcopul Tavromeniei şi Filagriu, episcopul Ciprului;

Părintele Roman Cilicianul;

Sfântul Mucenic Petru Damaschin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: