Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 10 iunie 2020. Cinstim un sfânt cu darul facerii de minuni

Calendar ortodox 10 iunie 2020. Cinstim un sfânt cu darul facerii de minuni

Calendar Sfântul Timotei

Calendar ortodox 10 iunie 2020. La această dată este sărbătorit Sfântul Sfinţit Mucenic Timotei, Episcopul Prusiei. Tot în această zi sunt cinstiți Sfinţii Mucenici Alexandru şi Antonina.

Viața Sfântului Sfinţit Mucenic Timotei, Episcopul Prusiei, care este sărbătorit pe 10 iulie

Acesta a trăit în timpul lui Iulian Apostatul, prin anii 360. Aceasta a fost înzestrat cu darul facerii de minuni. Una dintre cele mai mari fapte reușite de el a fost uciderea unui balaur.
Acesta îi ucidea pe călătorii de pe drumul pe care mergea și Sfântul, așa că a trebuit să îi apere pe cei nevinovați și să îl ucidă pe balaurul ce

făcea furori. Sfântul Sfinţit Mucenic Timotei a aruncat un acoperământ sfânt în gura creaturii, care a murit.

Aceasta nu este singura minune a sfântului. El a înviat la un moment dat un împărat și pe soția lui, împărăteasă la rândul ei. Femeia s-a convertit la creștinism după această minune săvârșită de sfânt.

Viața pe pământ a sfântului s-a terminat în timpul împăratului păgân Iulian, care l-a aruncat în temniță iar apoi i-a tăiat capul pentru că propovăduia credința creștină chiar și după gratii.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Timotei, Episcopul Prusei şi al Sfinţilor Mucenici Alexandru şi Antonina, glasul al 4-lea:

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cântarea 1, glasul 1.

Irmosul:

Dreapta Ta cea purtătoare de biruinţă, cu dumnezeiască cuviinţă întru tărie s-a prea slăvit. Că, aceasta, Nemuritorule, ca o puternică a toate pe potrivnici a zdrobit, israelitenilor prin adânc cale nouă făcându-le.

Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Ca cei ce pururea staţi înaintea Luminii Celei Neînserate, mucenicilor, risipind întunericul necunoştinţei mele, daţi-mi lumină mie, care doresc să laud cu cântări prăznuirea voastră.

Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Dorind pătimitorilor cu credinţă numai cele ce petrec în veşnicie, aţi defăimat toate cele văzute şi cu gând întărit luminat aţi alergat către chinuri şi către bătăi.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Săvârşind nevoinţa muceniciei cea după lege, cinstiţilor, aţi avut în ajutor pe Domnul Care vă uşura pe voi de dureri şi vă făcea bărbaţi împotriva tiranilor.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Cel Ce ca un Dumnezeu ai zidit puterile cele nevăzute numai cu voirea, pe tine, Fecioară, te-a avut ca o pricină din nou zidirii noastre. Ci roagă-L pe Dânsul, Preacurată, ca să mântuiască lumea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: