Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 18 mai 2020. Creștinii sărbătoresc un mare sfânt, care avea puterea tămăduirii

Calendar ortodox 18 mai 2020. Creștinii sărbătoresc un mare sfânt, care avea puterea tămăduirii

Sfântul Teodot din Ancira

Calendar ortodox 18 mai 2020. În această zi, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Teodot din Ancira. Tot la această dată sunt prăznuiți și Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie si Hristina; Sfinţii Mucenici Andrei, Pavel şi a şapte fecioare care au pătimit împreună cu Sfânta Hristina; Sfinţii Mucenici Iraclie, Paulin şi Venedim; Sfintele şapte Fecioare Muceniţe din Anghira Galatiei: Tecusa, Alexandra, Claudia, Faini, Eufrasia, Matroana şi Iulia; Sfânta Eufrasia; Sfântul Ştefan cel Nou, patriarhul Constantinopolului; Sfântul Mucenic Iulian; Sfânta Anastasi şi a Sfântului Cuvios Martinian.

Viața Sfântul Mucenic Teodot din Ancira, care a murit pentru credință

Toată viața sa, Sfântul Teodot a fost un bun creștin. Chiar dacă slujba sa cea de zi cu zi nu ar fi neapărat asociată cu o credință mare în Dumnezeu și o purtare demnă, Teodot a respectat mereu învățăturile cele drepte. El era hangiu așa că prin prisma muncii sale nu de puține ori el a ajuns să găzduiască alți localnici.

Acestora le vorbea despre credința sa și le propovăduia Cuvântul, devenind astfel mai mult decât un bun creștin.

El a primit de la Dumnezeu darul tămăduirii, astfel că vindeca rănile și bolile trupești ale celor care îi treceau pragul. Totodată, el avea și puterea cuvântului blând și îi ajuta pe cei cu rănile care nu se vedeau, pentru că erau în suflet.

Sfântul Teodot a fost ucis pentru bunătatea sa

El a atras furia lui Dioclețian, care îi căuta și ucidea pe creștini. Astfel, Sfântul Teodot încerca să ascundă la hanul său pe cei care nu mai puteau scăpa de furia lui împăratului.

În acele timpuri, guvernatorul a înecat în lac șapte fecioare, pe care apoi le-a târât dezgolite în fața idolilor. Sfântul Teodot auzind aceasta, a așteptat să le îngrope creștinește trupurile celor șapte fete.

Numele celor şapte fecioare sunt Tecusa, Alexandra, Claudia, Fainia, Eufrasia, Matrona şi Iulia. Sfântul Teodot a reușit să ia trupurile din lac, dar împăratul a aflat de fapta lui și pentru aceasta a fost omorât.

Astfel, Sfântul Teodot a primit mucenicia și a mers la Ceruri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: