Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 10 martie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți în această zi

Calendar ortodox 10 martie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți în această zi

Calendar ortodox 10 martie 2022. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 10 martie, în fiecare an, sunt sărbătoriți Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton si Crescent; Canonul Mare. 

Calendar ortodox 10 martie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți în această zi

Sfântul Mucenic Codrat s-a născut în oraşul Corint într-o comunitate restrânsă de creștini, care se ascundeau în munți de prigoana păgână romană. Mama lui, Rufina, a încetat din viață la doar câteva zile după ce l-a adus pe lume, dar Domul i-a purtat de grijă și l-a scos în calea unei familii de creștini, care l-au crescut precum ar fi fost propriul lor fiu.

A urmat calea învățăturii și a ajuns doctor, iar la maturitate i-a cunoscut pe Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel şi Crescent, Codrat, alături de care a hotărât să se retragă în sihăstrie.

În timpul împăratului Deciu (249-251) însă, creștinii erau persecutați pentru credința lor și forțați să se închide zeilor păgâni. În Corint a fost trimis delegatului imperial Jason, care avea să-i judece pe cei care nu voiai să renunțe la Dumnezeu. În fața lui au fost aduși și Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton si Crescent, care au fost pedepsiți pentru refuzul lor de a renunța la dragostea pentru Hristos.

Rugăciune 10 martie pentru protejarea familiei de boală şi necazuri

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sosit-a sfântul şi minunatul praznic al sfinţilor mucenici, care s-au nevoit cu sfinţenie, lu­minând pe toţi cu raza Duhu­lui. Deci adunându-ne, iubito­rilor de praznic, după datorie să-i fericim pe dânşii.

Din noroiul patimilor, din furtuna gândurilor, de săgeţile vicleanului şi de orice pornire potrivnică izbăviți, sfinților mucenici, sufletele celor ce laudă naşterea voastră.

Rănile voastre cele muceniceşti împrăştie mireas­mă plină de har şi sângele lor varsă izvoare prin Dumnezeies­cul Duh şi vindecă patimile su­fletești și trupești; pe care, cu vrednicie, să le lăudăm. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: