Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 11 aprilie 2021. Rugăciunea zilei de duminică

Calendar ortodox 11 aprilie 2021. Rugăciunea zilei de duminică

Calendar ortodox 11 aprilie 2021

Calendar ortodox 11 aprilie 2021. Rugăciunea zilei de duminică. Este mare sărbătoare în ziua aceasta, căci are loc pomenirea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului.

Calendar ortodox 11 aprilie 2021. Mare sărbătoare

Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost născut la București, în 1787 iar părinții lui au fost Antonie și Floarea. După ce mama lui a rămas văduvă și copiii au crescut, ea a intrat la mănăstire. Tânărul Constantin, așa cum a fost numele de la botez al sfântului ierarh Calinic de la Cernica a intrat la mănăstire în anul 1807 sub ascultarea lui Timotei, cel care era starețul Mănăstirii Cernica.

Încă de mic a iubit rugăciunea și milostenia și postea mereu. Nopțile și le petrecea în rugăciune și mergea mereu la biserică la slujbă. Cuviosul Calinic mânca nuai pâine și bea apă numai seara, după ce soarele apunea deja.

În anul 1813 a primit taina preoției și în 1815 a fost hirotonit duhovnic al Mănăstirii Cernica. El a încercat să țină cele 40 de zile de post ale mântuitorului, dar a căzut bolnavă după aceea, deși mai avea doar câteva zile din acest post. A fost canonizat în anul 1955 el fiind considerat un făcător de minuni și a fost ales episcop la Râmnicu Vâlcea în 1850 lăsând în urmă 350 de călugări.

Calendar ortodox 11 aprilie 2021. Rugăciunea de duminică

Canon de rugăciune către Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului

Troparul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului, glasul 1:

De Dumnezeu purtătorule, părintele nostru Calinic, povăţuitorule al călugărilor, podoaba cuvioşilor şi lauda arhiereilor, ajutătorule al celor din nevoi şi făcătorule de minuni! Cu nevoinţele tale chip de sfinţenie te-ai arătat, iar acum cu îngerii în ceruri te veseleşti; cu care roagă pe Milostivul Dumnezeu să ne dăruiască nouă pace şi mare milă.

Calendar ortodox 11 aprilie 2021. Rugăciunea ce trebuie rostită

CONDAC glasul al 8-lea. Podobie: Apărătoare Doamnă…

Pomenirea ta cea purtătoare de lumină, Sfinte Ierarhe Calinic, veseleşte sufletele celor credincioşi; şi atingerea sicriului sfintelor tale moaşte sfinţeşte simţirile şi dăruieşte tămăduiri. Pentru aceasta, după datorie te cinstim pe tine şi cu bucurie îţi strigăm: bucură-te, părinte, de Dumnezeu însufleţite!

SEDELNA, glasul al 8-lea. Podobie: Pe Înţelepciunea…

Înţelepciunea cea de sus învăţând şi bogăţia faptelor bune agonisind, pe credincioşi i-ai luminat, preasfinţite, veselind inimile dreptmăritorilor creştini cu cuvintele tale şi taberile demonilor sfărâmându-le. Drept aceea, răsplătirea ostenelilor tale ai luat, după vrednicie, primind cununa Darului Celui de sus, părintele nostru Calinic. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu iertare de greşeli să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Calendar ortodox 11 aprilie 2021. Ce sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 11 aprilie, în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Antipa, episcopul Pergamului;

Sfântul Farmutie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: