Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 11 februarie 2022. Ce sfinți sunt pomeniți în această zi

Calendar ortodox 11 februarie 2022. Ce sfinți sunt pomeniți în această zi

Calendar ortodox 11 februarie 2022. Este zi de sărbătoare mare pentru toţi creştin-ortodocşii. Iată ce sfinții care sunt pomeniți de Biserica Ortodoxă în ziua de vineri, 11 Februarie 2022.

Calendar ortodox 11 februarie 2022.  La data de 11 februarie, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfântul Mucenic Vlasie și pe Sfânta împărăteasă Teodora.

Calendar ortodox 11 februarie 2022. Sfântul Mucenic Vlasie

Sfântul Mucenic Vlasie a trăit la sfârşitul secolului al III-lea şi începutul secolului al IV-lea. Având o peșteră pentru nevoința sa, Sfântul Ierarh Vlasie ducea o viață liniștită și pustnicească, înălța neîncetate rugăciuni către Dumnezeu, iar fiarele cele sălbatice veneau și se binecuvântau de la dânsul.

El a fost împuternicit de Dumnezeu să fie episcop al Sevastiei (Armenia). Pentru viaţa sa curată a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni, vindecând mulţi bolnavi. A fost prigonit atât în timpul lui Diocleţian (284-305), cât şi în vremea lui Liciniu (307-323).

Marele mucenic Eustaţie i-a încredinţat testamentul lui Vlasie, când era cu el în temniţă. În timpul prigoanei lui Liciniu împotriva creştinilor, Sfântul Vlasie s-a ascuns într-o peşteră din muntele Argeus. Aici a fost prins şi adus în faţa dregătorului Agricolau.

Însă, în drumul spre închisoare şapte femei care au fost alături de Sfântul Vlasie au suferit moarte martirică. Sfântul Vlasie nu a părăsit înaintea dregătorului credinţa în Iisus Hristos şi din porunca acestuia a fost chinuit cumplit, închis în temniţă, apoi eliberat şi ucis, împreună cu doi copii.

Calendar ortodox 11 februarie 2022. Rugăciune scurtă către Sfântul Mucenic Vlasie

Iată rugăciunea scurtă folositoare către Sfântul Mucenic Vlasie

Nu îmi este nădejde sfinte de nu-mi vei ajuta tu, nu aflu milă de nu-l vei face milostiv mie pe Cel ce te-a sfinţit pe tine. Nu am lucru bun, ci numai nădejde că tu te rogi pentru mine şi pentru aceea sfinte nădăjduindu-mă spre ruga ta şi milostivirea lui Dumnezeu nu mă voi teme de cei ce caută să-mi facă rău, spre tine Doamne Dumnezeule să vin mereu îmi dă. Amin!

Calendar ortodox 11 februarie 2022. Sfânta Împărăteasă Teodora

Tot pe 11 Februarie este pomenită și Sfânta Împărăteasă Teodora. Iar creştinii ortodocşi pot rosti cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni, despre care se spune că îndeplineşte orice dorinţă.

Se știe că Sfânta Teodora este ocrotitoarea părinţilor şi a tinerilor. Iată ce rugăciune trebuie să i se închine pe 11 Februarie.

„O, Prea Cuvioasă Maică Teodora, care din copilărie pe Hristos L-ai iubit și pentru dragostea Lui în toată viața ta te-ai nevoit; multe nevoințe și ispite ai suferit și în viața cea pustnicească, cu darul lui Dum­nezeu, ai sporit.

Cu mulțimea înfrânării și a lacrimilor celor duhovnicești, sufletul tău l-ai luminat și în singurătatea pustiei cu isprăvile faptelor tale celor bune ai strălucit.

Pustia Sihlei cu viața ta o ai sfințit și pildă sihaștrilor te-ai făcut. Iar Prea Bunul Dumnezeu, la vremea cuvenită, sfințenia vieții tale a des­coperit-o și ca pe o comoară ascunsă lumii te-a arătat.

De aceea, și noi nevrednicii, cu evlavie și cu credință, cerem sfintele tale rugăciuni și te chemăm: roagă-te Prea Înduratului nostru Mântuitor, ca și noi păcătoșii în vremea vieții noastre și în vremea sfârșitului nostru să do­bândim mila și mântuirea Lui, spre a slăvi și a ne închina în veacul de acum și în cel viitor Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: